Iskusite magiju prirode na plažama Hormuz ostrva

Iako smo ponekad nesvesni njene moći, priroda nas svojim čarima može oduševiti, omađijati i u potpunosti savladati…

Skrivajući svoja najinteresantnija čuda onako kako zmija krije noge, priroda se otkriva i otvara samo pred onim najupornijim. Samo oni koji su voljni da se potrude i daju sve od sebe kako bi je upoznali i istražili do tančina, neretko dobijaju priliku da vide nešto zaista neverovatno. Nas je upravo takva jedna avantura odvela u na ostrvo Hormuz, gde se nalazi magična plaža koja deluje kao da pripada u nekom sasvim drugačijem univerzumu.

Hormuz ostrvo ima planine koje su bogate crvenom oksidnom zemljom, nazvanom Gelack, koja nije samo vredni mineral u industrijskoj proizvodnji, već se koristi kao začin u kuhinji! Zbog činjenice da se planina nalazi sa samoj obali, plaže koje je okružuju dobile su crvenu boju i crvene zalase koji ih zapljuskuju, ostavljajući nas bez teskta.

Šta više, ukoliko se prošetate duž obale, imaćete priliku da se sretnete sa delovima plaže koji se presijavaju zbog metalnih jedinjenja, što je posebno magično tokom izlaska ili zalaska sunca.

Veličanstveni pogled, netaknuta priroda i razne dodatne atrakcije Hormuz ostrva će oduševiti putnike sklone avanturama i sve one koji tokom svojih putovanja žele da vide nešto sasvim drugačije. Uživajte u našoj galeriji i snimku ispod teksta:

Foto: ITTO.org