Insajderski vodič kroz Bali - Zemlju Bogova

Legende o Baliju su brojne, čarobne i opčinjavajuće…

Ipak, realnost ovog ostrva je nešto manje mistična od njih. Usred pirinčanih polja i svetih hramova, nalazi se neki sasvm drugačiji Bali – onaj, koji je okarakterisan belim peščanim plažama i nekada divljim džunglama, koje su raskrčene kako bi tu niklo još jedno joga odmaralište.

Otkrivanje prave esencije ovog ostrva, od nas zahteva iskustvo koje ide dalje od slavnih gradova prema zaseocima kao što su Keliki i Abiansemal na primer. Ovaj hiperlokalni fokus na Bali postaje sve popularniji na neke neočekivane načine, sa novim hotelima i favoritima koji postoje već duže vreme, a koji nam nude iskustva koja u potpunosti zaobilaze tradicionalne turističke staze. Današnji, moderni Bali koji se sastoji od šik butika, barova na plaži i luksuznih hotela, može vam otvoriti prozor koji vas vodi kroz legendarno Ostrvo Bogova. Mi vam ovom prilikom otkrivamo kako da ga pronađete.

Gde odsesti

Zahvaljuljući novoj generaciji luksuznih odmarališta, Bali više nije lokalitet koji mami samo ljubitelje joge. Od dizajnerskih apartmana do nebeskih vila, Bali sada u svojoj ponudi ima smeštaj za svaki tip putnika.

Capella Ubud Bali je hotel koji se sastoji od 22 fantastična šatora, koja su ispunjena lokalnim dizajnom – od bakarnih kada pozicioniranih tako da vam nude besprekorni pogled na okolnu šumu, pa sve do antikviteta i nameštaja rađenog po meri od strane lokalnih zanatlija.

Como Uma Canggu je odmaralište koje je skoro osveženo, a koje poseduje izobilje stila i modernosti. Ovde se italijanska arhitektura susreće sa balinežanskom, nudeći vam iskustvo koje ćete doveka pamtiti.

Hoshinoya Bali unosi ekskluzivni dizaj u šume Ubuda, sa pogledom na Pakerisan reku. Ovde postoji autentični dodir Balija i Japana u apsolutno svakom detalju – od gastronomije, do dekoracije vila.

Six Senses Uluwatu je wellness skrovište koje vam nudi iskustva koja nisu ni nalik bilo kojim drugim, sadržeći kulinarski studio, organsku baštu i terapije podmlađivanja.

Gde se opustiti

Samo neiskusni će otići na Bali i zatražiti balinežansku masažu. Sa svojom bogatom kultorom koja spaja hinduizam sa animizmom i tradicionalnim isceliteljstvom, ovo ostrvo vam može ponuditi mogo više od toga.

The Mulisa Spa će vam pružiti uživanje u vekovima staroj ceremoniji pročišćenja.

Six Senses Uluwatu vam nudi balinežanski Boreh tretman, koji će opustiti vaše mišiće, a i vaš duh.

Four Seasons Resort Bali Batu Kali ritual inspirisan je tradicionalnim zajedničkim kupanjem u Ajung reci.

Gde se zabaviti

Bali nije ostrvo koje će vam ponuditi samo wellness tretmane, zdravu ishranu i slične stvari. Ono u sebi krije izobilje zabave, koja ide od ekskluzivnih klubova, do istraživanja nepreglednih delova ostrva, na kom će vam svi prijatelji pozavideti.

Artotel Beach Club, koji je smešten u gigantskoj kućici na drvetu od bambusa poznat je po svojoj tropskoj kuhinji i vibracijama dobrog provoda.

Kubu Beach Club, koji je uklesan u steni sa pogledom na Indijski okean, zapravo je savršena, intimna oaza koja u svojoj ponudi ima meni tiki koktela.

Ako želite noćni provod uz živu muziku, elegantne koktele i prefinjene gastronomske poslastice, posetitie Como Uma Canggu Beach bar, u kom opuštanje dobija sasvim novo značenje.

U slučaju da ste oduvek želeli da posetite Bali, Top Travel Centar vam daje tu priliku tokom uskršnjih praznika. Sve rezervacije do kraja januara dobijaju popust od pet posto na cenu, a više detalja o samom programu možete saznati na LINKU.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja