Dozvolite svom vrisku da putuje

Iako trenutno nismo u situaciji da putujemo, to ne znači da moramo prestati da planiramo, maštamo i vrištimo…

Barem nam to sugeriše Turistička organizacija Islanda, koja nam predlaže nešto sasvim interesantno – zapravo, oni žele da vrištimo. Koliko god možda suludo i čudno zvučalo, njihova ideja je podržana terapijom vrištanja ili primalnom terapijom. Pandemija je čitav svet bacila na kolena, ne samo ekonomski, već i mentalno. Protekli period je zaista bio užasan, sa ljudima koji su izgubili posao, postali frustrirani, a mnogi su čak i postali depresivni.

Sva ta emocija i anksioznost moraju pronaći svoj izlaz. Dok smo još uvek zaključani restrikcijama i pravilima, ljubitelji putovanja mogu snimiti svoj vrisak u trajanju od nekoliko sekundi, kako bi se oslobodili pritiska. Na taj način, oni mogu biti deo nove kampanje islandske Turističke organizacije, #LetItOutIceland, gde učesnici mogu odabrati gde će se njihovi vrisci emitovati preko zvučnika – kod Skogarfos vodopada ili Snæfellsjökull glečera na primer. #LetItOutIceland akcija je nešto što zvuči šašavo, ali zaista može pomoći ljudima da pomognu sami sebi.

Kako stoji u zvaničnom opisu: “Prošli ste kroz mnogo toga ove godine i potrebno vam je mesto da ispoljite svoju frustraciju. Lokacija koja je velika, prostrana i netaknuta. Po svemu sudeći, potreban vam je Island”. Možemo reći da veća istina odavno nije izrečena.

Tokom naredne dve nedelje, ova zemlja će primati vaše vriskove putem sajta i emitovati ih na veličanstvenim, udaljenim lokacijama, kao što su Festarfjall u Rejkjanesu, obala Djupivogur, Skogarfoss vodopad i Snæfellsjökull glečer.

Influenseri i virtuelni posetioci su već zaintrigirani ovim interesantnim konceptom, pa je kampanja dobila skoro pa svetsku podršku. Priključite im se!