Da li biste platili 10.000 dolara za jednu noć na ostrvu bez struje i bilo kakvih luksuznih pogodnosti?

Koliko biste platili da spavate na otvorenom, bez struje, frižidera, pijući običnu vodu pod tropskim suncem? Neki daju i do 10.000 dolara po noći...

Zaboravite luksuz i hotele sa 5 zvezdica koji zadovoljavaju svaku vašu želju pre nego što je izgovorite. Novo „luksuzno mesto“ koje želi da vas pretvori u... primitivnog istraživača, zove se ROCS Island Experience i odvija se na ostrvu koje ne postoji ni na jednoj mapi, čak ni u turističkim vodičima.

Ostrvo Alfuros, komad zemlje u blizini nacionalnog parka Komodo, je neistraženo, dobro skriveno blago koje je pretvoreno u luksuzno odmaralište, ali bez imalo luksuza. Malo drveće i žbunje, strme stene i apsolutna divljina čine potpuno izolovan pejzaž koji svake godine privlači sve više posetilaca.

A ako očekujete ultra-luksuzan hotelski apartman sa 5 zvezdica, bolje je da promenite svoju destinaciju. Umesto kreveta i mekih jastuka, čeka vas bambusova koliba sa platnenim krovom na otvorenom sa dva kreveta i spoljnim tušem i toaletom.

Na raspolaganju vam je ložište, mali generator za punjenje vašeg mobilnog telefona u slučaju potrebe, dok za Wi-fi nema potrebe.

U slučaju hitnog zdravstvenog problema, posetiocima ROCS ostrva je potrebna sreća jer je najbliža bolnica udaljena pola sata vožnje gliserom, dok na ostrvo ne može da sleti helikopter.

R.O.C.S. označava ponovno ujedinjenje čoveka sa prirodom i sopstvenom svešću, odnosno duhovno uživanje kroz materijalnu apstinenciju. „Dođete na ostrvo i shvatite da vam ništa ne treba“, kaže Veronika Blomgren, koja sa sinom Aleksandrom vodi i ostrvo i čarter jahtu. U početku su ona i njen muž tražili 100 miliona dolara od investitora za razvoj luksuznih vila ovde, ali je plan brzo promenjen. San Veronike i njenog muža je potpuno pošumljavanje ostrva.

"Koristio sam tiganj da prokuvam vodu za kafu jer nije bilo čajnika. Večeru je doneo kapetan jahte, inače sve što se kuva je na otvorenoj vatri. Nisam spavao noću, ali lepota susednih ostrva i svetlost Mlečnog puta noću su me naveli na razmišljanje. Nisam požalio što sam bio tamo. Zaista sam se osećao srećnim“, rekao je jedan uzbuđeni gost koji je potrošio 30.000 dolara za boravak tokom vikenda.

Kreatori ovog iskustva usred ostrva kažu da je ROCS usmeren na okorele romantičare, ljude koji mogu da vide dalje od onoga što postoji. To je za one koji svoju zabavu nose sa sobom, za koje čuda nikad ne prestaju...

Pogledajte galeriju

Luxury Experience