Asatig – ostrvo iz bajke

Više slika

Više slika

Želite odmor od svega što vas okružuje – civilizacije, modernih aparata, interneta, posla i ljudi? Imamo savršen predlog za vas…

Ostrvo Asatig predstavlja 60 kilometara dugačku barijeru, a zauzima prostor dve države Merilend i Virdžine. Jedan deo ovog ostrva predstavlja Chincoteague National Wildlife Refuge, dok se u drugom delu nalazi predivna i mirna plaža za uživanje i odmor.

Ovo ostrvo najpoznatije je po divljim konjima, prethodno pomenutim plažama i Asatig svetioniku, a sačinjavaju ga takođe i brojni zalivi i uvale, koji će vas navesti da pomislite da ste u bajci. Ono što je posebno interesantno je činjenica da na ovom ostrvu nema vožnje automobila!

Zamislite sebe kako sedite na plaži ovog skrivenog kutka i uživate u pogledu na beskrajni plavi Atlantik, dok oko vas bezbrižno šetaju predivni divlji konji. Sve što ovde možete čuti su zvuci prirode – udaranje talasa o obalu, galop konja i njihovo rzanje. Buke od automobila ovde nema, kao i ni primesa brzog razvoja 21.veka.

Ako se pitate odakle konji na ovom ostrvu, slobodno upitajte nekog od meštana da vam ispriča legendu o njihovom poreklu. Navodno, njih su ovde doveli gusari, koji su ih posle nekog vremena tu i ostavili kako bi se zaputili u nove pohode na blago. Sada, na ovom ostrvu postoji preko 150 konja koji su pitomi, iako ih nije dresirao čovek.

Ukoliko nekom od njih ponudite kockicu šećera ili komad voća, budite sigurni da ćete zauzvrat dobiti savršenu fotografiju koju ćete odmah poželeti da pokažete svojim prijateljima. Iako ovde nema luksuznih resortova, klubova, restorana i drugih stvari koje žele svi ljubitelji luksuza, broj posetioca ovog ostrva konstantno raste, baš zbog njegove neukrotive prirode.

 

Luxury Experience