Ako ste ikada sanjali da iskusite la dolce vita u Italiji sada imate šansu da ostvarite snove

Sunčano ostrvo Sardinija će vam platiti 15.000 dolara da se tamo preselite, zauvek!

Italijanski san, koji obuhvata uživanje u svežoj i najukusnijoj testenini svakog dana, uz pogled na najlepše zalaske sunca na zapadnoj obali Italije, bliži je stvarnosti nego što se može zamisliti.

Sardinija se bori protiv depopulacije na generalno prenaseljenoj planeti nudeći ljudima do 15.000 dolara da se tamo presele! Kako bi se izborili sa opadanjem broja stanovnika i slabom ekonomijom, vlada Sardinije odredila je 44 miliona dolara za raspodelu onima koji su voljni da se presele na ovo idilično ostrvo. Kalabrija, još jedno malo ostrvo u južnoj Italiji, ponudilo je do 33.000 dolara ljudima spremnim da se presele u neka od najruralnijih sela kako bi preokrenuli pad stanovništva u regionu.

Ukoliko je vaš san da živite na Sardiniji, morate znati da ova ponuda naravno ima neke preduslove. Da bi dobili maksimalan iznos od 15.000 dolara, kandidati moraju biti voljni da se presele u ruralnu opštinu sa manje od 3.000 stanovnika, da tamo žive i dugoročno investiraju u zemlju. Novac se mora potrošiti samo na kupovinu i renoviranje kuće na Sardiniji, uz trenutnu registraciju prebivališta na Sardiniji u roku od 18 meseci od dolaska.

"Zahvaljujući doprinosima za prve kuće, Sardinija postaje plodno tlo za one koji će se tamo preseliti ili odlučiti da izgrade porodicu. Ne može biti rasta bez stvarnog poboljšanja teritorija, unutrašnjosti i najugroženijih oblasti, koje moraju proći kroz nove politike za njihovo ponovno naseljenje. Za neke je ideja da žive u gradu na Sardiniji sa manje od 3000 stanovnika uz dodatni bonus od 15.000 dolara život iz snova“, rekao je predsednik Sardinije Kristijan Solinas.

Luxury Experience