Abu Dabi će uskoro otvoriti najveći akvarijum na svetu

Ogroman morski park koji ulazi u završnu fazu izgradnje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pozvaće posetioce da uživaju u najvećem zatvorenom akvarijumu na svetu kada bude završen sledeće godine.

SeaWorld Abu Dhabi će biti dom desetinama hiljada morskih vrsta na pet nivoa, zajedno sa namenskim istraživačkim centrom koji će se fokusirati na njihovo očuvanje.

Kada bude završen na žarištu turizma i zabave na ostrvu Yas, SeaWorld Abu Dhabi će se prostirati na 18300 kvadratnih metara na svojih pet unutrašnjih spratova. Atrakcije će uključivati ​​interaktivne izložbe, impresivnu vožnju sa detaljima o vizuelnom putovanju od Severnog do Južnog pola, i pogled na najveći akvarijum na svetu.

Napunjen sa 25 miliona litara vode, akvarijum će biti dom za 68.000 morskih životinja, uključujući ajkule, ribe i morske kornjače. U ovome se najbolje može uživati ​​kroz ono što se zove „Endless Vista“, 20 metara visok vertikalni prozor koji se proteže na nekoliko nivoa sa jasnim, pogledom na svu akciju unutra.

Pored morskog parka ovo mesto će biti centar za istraživanje i spasavanje SeaWorld ostrva Yas, koji će postati prvi posvećeni centar za istraživanje, spasavanje i rehabilitaciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ovde će posetioci moći da se upoznaju sa radom domaćih naučnika i učestvuju u edukativnim programima o životinjskim vrstama koje okean nazivaju domom.

„Oduševljeni smo što smo partneri sa SeaWorld Parks & Entertainment u razvoju ovog morskog parka, koji će imati najveći morski akvarijum na svetu i prvi namenski istraživački centar u UAE za proučavanje i brigu o životinjama“, kaže Mohamed Abdala Al Zaabi, izvršni direktor Mirala, razvojne firme iza ostrva Yas. „Ovo je još jedan veliki dodatak postojećim iskustvima i atrakcijama ostrva Yas i svedočanstvo o postizanju naše vizije pozicioniranja ostrva kao vrhunske globalne turističke destinacije za stanovnike i posetioce."

Primarna čelična konstrukcija je sada završena za SeaWorld Abu Dabi, a ukupna konstrukcija je završena 64 posto. Očekuje se da posao bude završen 2022. godine.