7 trendova u svetu putovanja za 2024. godinu

Kako 2023. ulazi u svoje poslednje mesece, a 2024. se optimistično pojavljuje na horizontu, vodeća online platforma za putovanja predviđa da će avanture imati ključnu ulogu u životima ljudi u godini koja je pred nama.

Dok je putovanje nekada bilo na neki način beg od stvranog života, Booking.com je objavio istraživanje koje pokazuje da  je putovanje u 2024. godini u stvari ŽIVOT.

Više od tri četvrtine (78%) putnika otkriva da na odmoru najviše osećaju da žive punim plućima, a njih 68% kada se vrate kući žele biti sličniji sebi dok su bili na odmoru. Osim toga, 2024. je godina velikih promena koja sa sobom nosi veštačku inteligenciju, pa putnici sve češće upotrebljavaju tehnologiju za svakodnevne poslove, zbog čega im ostaje više vremena za maštanje, povezivanje sa vlastitom intuicijom i organizovanje uzbudljivijih iskustava.

Da bi istražio kako će putovanja ljudima omogućiti beg od rutine svakodnevice i život punim plućima, Booking.com sproveo je istraživanje na više od 27.000 putnika iz 33 zemlje i teritorija i kombinovao sa sopstvenim podacima koje je stekao kao vodeća online platforma iz ove branše radi otkrivanja sedam predviđanja za putovanja u 2024.

Otkrijte ih u galeriji fotografija.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

Luxury Experience