3 sjajna razloga zašto treba da posetite Egipat ove godine

Februar, sa hladnim i promenljivim vremenom i kratkim, mračnim danima, pravo je vreme za planiranje sledećeg luksuznog odmora.

A ako sanjate o podnebljima natopljenim suncem i obalama obrubljenim palmama prekrivenim azurnim vodama, onda verovatno niste jedini. Kako se približavamo kraju zime, naša čežnja za boljim, svetlijim danima ima tendenciju da dobije novi intenzitet – ali dobra vest je da najbolji deo godine tek dolazi.

Kako život postaje sve normalniji nakon globalne pandemije ako još niste rezervisali to putovanje o kojem ste sanjali, onda je sada pravo vreme za to.

Konačno, izlazak na sunce u prolećnim ili letnjim mesecima više ne izgleda kao daleki san, a sa svojom fascinantnom drevnom istorijom, bogatom kulturom, prekrasnim plažama i koralnim grebenima, naša top destinacija ove godine je Egipat.

Smešten na severu afričkog kontinenta, ipak se smatra bliskoistočnom zemljom zbog usvajanja arapskog jezika i kulture, i postao je popularna destinacija na listi zahvaljujući drevnim znamenitostima kao što su piramide u Gizi u Kairu, gde je drevni egipatski faraon Tutankamon bio položen. Egipat takođe privlači ronioce iz celog sveta zahvaljujući svojim živahnim grebenima i morskom životu.

U galeriji vam otkrivamo 3 razloga zbog kojih ćete uvrstiti Egipat na svoju listu putovanja ove godine!

« 1 2 3 »