12 savršenih destinacija francuske rivijere koje morate posetiti

Ukoliko sanjarite o predivnim peščanim plažama, fenomenalnim pejzažima i još boljoj kuhinji na istom mestu, jug Francuske je destinacija kao stvorena za vas…

Ova šarmantna regija je sunčana tokom većeg dela godine, a u kombinaciji sa svojom jedinstvenom istorijom, kulturom i ležernom atmosferom, ona je ostvarenje snova za mnoge. Štaviše, jug Francuske poseduje izobilje glamuroznih lokaliteta, sa veličanstvenim znamenitostima i odmarališta za sve vrste putnika.

Francuska rivijera dobila je svoju reputaciju jedne od najglamuroznijih destinacija sveta tokom pedesetih godina, kada su je posećivale zvezde starog Holivuda, ali ona svakako svojim posetiocima nudi mnogo više od svojih slavnih priobalnih gradova.

Idilična ostrva, bajkoviti srednjevekovni gradovi, neverovatni restorani i sofisticirani kafei su samo delić onoga što ovde možete pronaći. Ako želite da posetite ovaj deo sveta ili jednostavno želite da znate šta vam on sve može ponuditi, prelistajte našu galeriju i otkrijte 12 najboljih lokaliteta koji se upravo ovde nalaze.