10 najlepših plaža u Španiji

Plaža je mesto gde zaboravljamo na brige i svakodnevnicu. Pesak, more i sunce su sve što nam je neophodno tokom letnjih meseci.

Naravno i po neka dobra knjiga, osvežavajući koktel ili sangria dodatno će ulepšati lenjo izležavanje na pesku ili kamenim oblucima.

Istraživanja kažu da je moguće zaljubiti se u nekog nakon samo 10 sekundi promatranja. Isto važi i za Španiju.

Ima mnogo razloga da obožavamo Španiju. Na skali od 1 do 10, španska kuhinja je za 10! Postoji beskonačan niz jela koje morate probati, a to su gaspaćo, paelja, pržena riba u Malagi, kočinilo u Madridu ili jegulja na severnoj obali.

Zatim tu su i vina iz Rioha regije, vina iz Ribera del Duero, cava iz Katalonije, šeri iz Jerez de la Frontera ili slatki muskat iz Malage.

Naravno tu su i plaže koje su omiljene među svetskim putnicima. Bilo da se radi o mestima koja izlaze na Sredozemno more ili Atlanstki okean plaže u Španiji su čarobne.

Za sve vas čije je odredište Španija ovog leta, ovo je kratak vodič kroz najlepše plaže ove zemlje. Španci su blagosloveni divnim i prelepim plažama pa čak i Barselona, urbani veliki grad ima neverovatne plaže.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience