Uživajte u čokoladi bez griže savesti

Čuveni francuski čokolatijer predstavio je svoje prve poslastice bez mlečnih proizvoda, glutena i šećera…

Nauka tvrdi da čokolada ljudima pomaže, tako što stimuliše ispuštanje endorfina i serotonina u mozgu, što nas čini srećnim i opuštenim. Ipak, ljudi se uprkos svim njenim dobrobitima bore protiv nagona da je jedu, posebno ukoliko su na dijeti ili vode računa o svakoj namirnici koju unose u sebe. Sada, možete bez krivice uživati u La Maison du Chocolat novoj kolekciji, koja ne sadrži mlečne proizvode, gluten i šećer.

Kolekcija koja ima šest novih varijeteta zaslađena je prirodnim šećerima kao što su med, voćni pire i nektar, dok se bogati ganaš pravi od ulja lešnika i prirodnih vlaka cikorije. Ovi slatkiši su bezbedna alternativa za one koji imaju intoleranciju na laktozu, jer je čitav asortiman napravljen bez mlečnih proizvoda.

Pored svih dobrih efekata čokolade, novi ukusi bogati su vitaminima i antioksidantima, kao što su kurkuma, seme tikve i nar. Geen Apple Aloe Vera čokolada napravljena je od ganaša koji se meša sa zelenim jabukama i aloe verom. Mango Tumeric izdanje kombinuje dva ukusa sa ganašom od crne čokolade.

Inače, ove kremaste i ukusom bogate poslastice rezultat su saradnje ovog brenda i nutricioniste dr Tijerija Hana. Šef Nikolas Kloizo, koji radi za ovaj brend čokolade, eksperimentisao je sa zdravijim opcijama tokom svog dugog staža, ali nikako nije želeo da žrtvuje ukus i bogatu teksturu čokolade po kojima su poznati. Kako sam kaže, sada je konačno uspeo da postigne pravi balans, koji nam donosi zadovoljstvo ukusa, bez sastojaka koji nam škode.

 

Luxury Experience