Teretana sa godišnjom pretplatom od 40.000 evra – Šta je uključeno?

Equinox pokreće jedno od najskupljih članstava u teretani na svetu - program od 40.000 dolara godišnje koji ima za cilj poboljšanje opšteg zdravlja i dugovečnosti svojih članova!

Naime, lanac teretana je u partnerstvu sa startupom Function Health pokrenuo „Optimize by Equinox“, personalizovani zdravstveni program koji uključuje sve, od ličnog treninga i plana ishrane do rutine spavanja i terapeutske masaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Equinox (@equinox)

Program, najavljen u ponedeljak, deo je brzorastućeg tržišta wellnessa i fitnesa, gde se stapaju oblasti medicine, biotehnologije, fitnesa i ishrane u nastojanju da se uspore efekti starenja. „To je zaista promena paradigme u tome kako možemo da živimo sa intenzitetom i izbegavamo bol“, rekao je Džonatan Sverdin, suosnivač Function Health. „Mi se bavimo svim onim što se nalazi iznad površine vašeg tela, od trbušnjaka do zadnjice, što možete videti u ogledalu i to je odlično, ali takođe vodimo računa o svemu što se tiče vaše unutrašnjosti što ne možete da vidite u ogledalu. I ovo je revolucionarno“, dodao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Equinox (@equinox)

Program „Optimize by Equinox“ počinje serijom testova. Function Health će pregledati potencijalne članove na 100 biomarkera — od zdravlja srca, jetre i bubrega do metaboličkog i imunološkog sistema, tumor markera, šećera, holesterola, triglicerida i krvi. Equinox će zatim izvršiti sopstvenu rundu testova fitnesa, kao što su snaga i opseg pokreta, a testovi se ponavljaju dva puta godišnje. Zatim, nakon što se prikupe svi testovi i podaci, osmišljen je personalizovani plan za poboljšanje ukupnog zdravlja i kondicije svakog člana, koji će imati tim koji uključuje 4 trenera: za fitnes, ishranu, spavanje kao i fizioterapeuta koji je specijalizovan za masažu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Equinox (@equinox)

Optimizacija uključuje tri treninga od 60 minuta nedeljno sa vrhunskim trenerom. Takođe uključuje dve polučasovne sesije mesečno sa trenerom ishrane, dve polusatne sesije mesečno sa trenerom spavanja i jednu sesiju terapije masaže mesečno. Ukupno, program sadrži 16 časova obuke i edukacije mesečno, navodi Equinox.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Equinox (@equinox)

Equinox planira da otvori nove teretane u Filadelfiji i Los Anđelesu ove godine, a trenutno posluje na 107 lokacija širom sveta, navodi se na sajtu brenda, uvek se fokusirajući na „četiri stuba“ dugovečnosti: kretanje, odmor, ishrana i komunikacija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Equinox (@equinox)

Program Optimize će u početku biti dostupan krajem maja u Njujorku i Teksasu. U stvari, potražnja je tolika da ima ogromnu listu čekanja od više od 200.000 ljudi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Equinox (@equinox)

Luxury Experience