Srpskim stručnjacima predstavljeni novi trendovi u sferi estetske medicine


Live injection: dr. Raj Acquilla, dr. Gorana Bijelic

Proteklog vikenda u Beogradu održan je Merz Aesthetics Masterclass, a čak 150 stručnjaka iz Srbije i regiona okupilo se da bi prisustvovalo predavanju profesionalca svetskog glasa, doktora Raja Akile, na temu inovacija u sferi nehiruških tehnika ulepšavanja, konkretno Belotero dermalnih filera koji danas predstavljaju zlatni standard pomlađivanja. Poseban pečat događaju dala je i činjenica da se organizator odrekao prihoda od kotizacija, te su učesnici umesto toga uplaćivali sredstva humanitarnoj organizaciji ”Dečje srce”.  

Doktor Raj Akila, internacionalni je KOL i trener za kompaniju Merz i njihove Belotero filere, a svojim iskustvom u estetskoj i anti aging medicini dugim čak dve decenije, stekao je zasluženu reputaciju jednog od vodećih svetskih praktičara u estetici lica. Spajajući nauku i umetnost u lepoti lica postao je poznat širom sveta po svojoj sposobnosti da znanje primeni u korist pacijenta, a svoje veštine podelio je i sa stručnjacima u Beogradu.

“Ovo je bilo nezaboravno iskustvo i jedan od najboljih događaja na kome sam imao prilike da budem u poslednjih pet godina. Svedok sam ozbiljnog napretka srpskih doktora kada je u pitanju nehirurška estetika. U vreme dobre promocije na društvenim mrežama moja preporuka je da pacijenti uvek biraju doktore koji svojim savršenim radom stvaraju dobru reputaciju. Nema boljeg marketinga od preporuke. Kako pacijenti imaju privilegiju da o njima brinu vrhunski doktori sa ovih prostora, tako i oni imaju sreće da danas pacjenti mnogo pametnije biraju korekcije. Pored toga, zbog unikatnog DNK, žene iz Srbije su izuzetno lepe, pa je održavanje njihove prirode pravo uživanje ”, izjavio je dr Raj Akila.


Natasa Spehar, Bianca Bandow, Merz Aesthetics

Nakon teorijskog dela predavanja, prisutni su imali priliku da i u praksi vide aplikaciju dermalnih filera na dva modela, kroz prenos uživo iz jedne od beogradskih klinika za estetsku medicinu. Predstavio im je svoj jedinstveni pristup prema pacijentima koji započinje s razgovorom i samoprocenom kroz ocenu zadovoljstva vlastitim izgledom, a zatim je usledila sama aplikacija Belotero filera gde se odmah uživo videla sva raskoš i snaga dermalnih filera kada ih koristi stručnjak sa znanjem.

“Organizacija ove vrste edukacija i razmena znanja između kredibilnih stručnjaka, danas je važnija nego ikad. Sa jedne strane, granice u estetskoj medicini se pomeraju svakoga dana, a sa druge strane ovo je idealna prilika da ukažemo na važnost odabira kredibilnih stručnjaka prilikom estetskih zahvata jer samo tako možete biti sigurni u rezultat”, izjavila je Nataša Špehar, direktorka divizije estetike u ime kompanije Merz Aesthetics koja već godinama organizuje stručne skupove u regionu.

dr. Raj Acquilla

Pored nespornog profesionalnog značaja za stručnjake, događaj je imao i humanitarni karakter. Naime, sva sredstva od uplaćenih kotizacija preusmerena su na organizaciju „Decje srce“ koja pomaže osobama sa smetnjama u razvoju kroz sprovođenje integrativnih, psihosocijalnih i edukativnih programa.

Revolucionarni Belotero® fileri na bazi hijaluronske kiseline sa svojom patentiranom Dynamic Cross-Linking tehnologijom pruža idealnu ravnotežu kohezivnosti, elastičnosti i plastičnosti kako bi zadovoljilo potrebe kože i omogućio najfiniju dermalnu integraciju. U zavisnosti od strukturnih i funkcionalnih potreba kože, u cilju postizanja što prirodnijih rezultata, Belotero® filerima može se uraditi dosta korekcija poput  izglađivanja i popunjavanja bora, povećanje usana, obnavljanja volumena lica i rehidriranje kože.

Luxury Experience