Specijalista wellness odmarališta sa Maldiva otkriva svoj recept za borbu protiv koronavirusa

I dok još uvek ne postoji vakcina protiv koronavirusa koji je osvojio čitav svet, svakako postoje neke stvari koje možemo učiniti da bismo smanjili mogućnost oboljevanja…

Pored socijalnog distanciranja i održavanja higijene, od velike je važnosti održavanje dobrog zdravlja kako bi se izbegao udar ovog virusa, ukoliko vas infekcija pogodi. Sa ovim na umu, ultra luksuzno odmaralište, Soneva Fushi, skoro je predstavilo svoj specijalni čaj za jačanje imuniteta, kako bi pomogli svojim gostima da ostanu zdravi i uhranjeni.

Ekskluzivno kreiran od strane doktora G.N. Lakšmana, koji radi kao doctor Ajurvede i wellnessa u ovom odmaralištu, čak sadrži isprobane antioksidanse i prirodne antibiotike kao što su kurkuma, listići bosiljka i đumbir. Pored toga što će nam osnažiti imunitet, ovaj čaj je osvežavajući napitak u kom se može uživati svakodnevno, iz pomoć već dostupnih kuhinjskih sastojaka. Ako kao mi želite da se zaštitite od sezonskog gripa i svih virusnih infekcija, otkrivamo vam recept:

-Kašika kurkume

-Pola kašike crnog bibera

-Kašičica semena kima

-Pola kašičice cimeta

-Dve kapi  ulja limunske trave

-Đumbir

Izdrobite i pomešajte sve navedene sastojke i prokuvajte sa listićima bosiljka u 150 ml vode, tokom 15-20 minuta. 100 ml čaja možete popiti ujutru i uveče. Možete mu takođe dodati određeno lekovito biljke koje deluje kao prevencija infekcija i poboljšava imunitet, poput Andrographis Paniculata (Kralj Gorčine), Tinospora Cordifolia (guduči) i Withania somnifera (Ašvaganda).

Ostanite zdravi!

Luxury Experience