Pripremite svoju kožu za leto

Leto je skoro stiglo, što znači da ćemo ubrzo provoditi izobilje vremena na otvorenom, uživati na plažama, u morima i vrelim letnjim danima…

Međutim, iako najtoplije godišnje doba sa sobom donosi pregršt sjajnih stvari, naša koža može mnogo patiti tokom tropskih dana. Povećano znojenje, previše izlaganja suncu, pa čak i lagani povetarac mogu oštetiti našu kožu ako se o njoj ne brinemo pravilno i ako je ne pripremimo za predstojeće leto. U nastavku otkrivamo nekoliko dragocenih saveta za pripremu kože za najprijatnije godišnje doba.

Eksfolijacija kao ključni deo priče

Ukoliko želite da vaša koža izlgeda mladoliko i blistavo čak i tokom najvrelijih dana, predlažemo vam da na samom početku sezone zakažete tretman hemijskog pilinga kod profesionalaca, koji će vam olakšati uklanjanje slojeva mrtve kože.

Nakon što to učinite, trebalo bi da nastavite da negujete svoju kožu kod kuće nežnim pilingom barem jednom nedeljno, jer će vam to pomoći da uklonite sve nečistoće iz pora, sprečite nastanak fleka i pojavu kože koja se ljušti.

Hidratacija je obavezna

Što su dani vreliji, to vaša koža brže gubi svoju hidrataciju. To možete sprečiti na dva načina – prvi uključuje redovan i optimalan unos čiste vode – najmanje osam čaša svakog dana, a drugi se zasniva na hidrataciji kremama i losionima. Čim izađete iz tuša, obavezno nanesite laganu kremu na čitavo telo, posebnu pažnju obraćajući na lice i predeo vrata. Na taj način će vaša koža zadržati maksimalnu količinu hidratacije. Takođe, potrebno je da periodično tokom dana obnavljate sloj svoej hidratantne kreme kako biste sprečili pojavu perutanja i iritacije.

Nežno uklanjanje dlačica

Tokom leta, naše telo je u najmanjoj meri pokriveno odećom i prirodno je da želimo da se rešimo neželjenih dlačica. Bez obzira na to koju ste metodu odabrali za uklanjanje, pobrinite se da bude što nežnija, kako biste izbegli pojavu iritacije. Ukoliko do iritacije ipak dođe, dajte svojoj koži vremena da predahne i odmori pre nego što je izložite suncu. Ukoliko koristite trake sa voskom, zajedno sa dlačicama uklanjate i jedan sloj kože, otkrivajući novi, koji je sam po sebi osetljiv. Folikuli dlake su jako osetljivi na toplotu i trenje, pa zbog toga morate dati svojoj koži vremena za predah. Ukoliko baš morate da izađete odmah nakon depilacije, nanesite na svoje telo kremu za sunčanje bez ulja, kako biste je pravilno zaštitili.

Ne zaboravite na kreme sa zaštitnim faktorom

Nanošenje kreme za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom štitiće vas od štete koju sunce može naneti i održavaće vašu kožu sjajnom. SPF je verovatno najvažniji deo vaše rutine nege kože tokom cele godine, a naročito leti. Takođe, koristite samo SPF sa cinkom ili titanijumom jer će oni efikasnije blokirati UV zrake i negovati vašu kožu. Međutim, nemojte se fokusirati samo na ruke, stomak, lice i noge. Ne zaboravite da zaštitite vlasište i vrhove stopala, jer su ovo najzapuštenija područja i lako se mogu oštetiti.

Leto je blizu i svi ga rado pozdravljamo, ali našoj koži treba malo više pomoći kako bi ostala zdrava i izgledala sjajno. Dakle, iako je napolju vruće, ne zaboravite da hidrirate kožu, pijte puno vode i prilagodite svoju rutinu nege.

Luxury Experience