#OstaniKodKuce i uživaj u predstavama i koncertima

Kao što vrlo dobro znate, usled širenja zaraze korona virusa, u cilju sprečavanja povećanja broja obolelih, naša država je uvela policijski čas i zabrane kretanja određenim grupama građana...

Iako te mere deluju kao previše oštre i nepotrebne, činjenica je da smo svi u nekom narednom periodu vezani za naše domove. Sve više kafića i restorana zatvara svoja vrata na neodređeno vreme, dok se kupovina u tržnim centrima može odvijati u skraćenom vremenskom periodu. Posle 20 sati, na ulicama se ne sme naći niko od nas, dok oni stariji od 65 godina, treba da budu u svojim kućama po čitav dan.

Bioskopi i pozorišta su zatvoreni, kao i brojne druge kulturne ustanove, pa smo prepušteni sami sebi, kada se radi o zabavi. Ipak, kako bi nam olakšali predstojeće dane karantina, Narodno pozorište i Beogradska filharmonija rešili su da obraduju svoje ljubitelje, tako što će svoje sadržaje emitovati putem interneta.

Naime, Narodno pozorište je putem svog Facebook naloga objavilo raspored novog online repertoara, dajući vam priliku da uživate u njihovim klasičnim izvođenjima iz udobnosti svog doma. Pored toga, čelnici pozorišta su ljudima omogućili pomeranje rezervacija za karte koje su već kupljene ili povraćaj novca za iste.

Predstave možete gledati klikom na link: Narodno pozorište - Online teatar

Beogradska filharmonija se na svoj način pridružila ovog priči, organizujući online koncerte, posvećene najmlađima. Njihova koncertna sezona za školarce i brojni koncerti planirani za drugu polovinu marta su otkazani i prebačeni u digitalnu sferu, pod sloganom „Ostani kod kuće, slušaj muziku“. Direktor Ivan Tasovac je rekao:

- Svi jedva čekamo da se vidimo ponovo, ali sada je najvažnije biti odgovoran prema sebi i drugima. Filharmonija će u narednom periodu na ovaj način poklanjati svoje sadržaje i poručujemo svojoj dragoj publici - ostani kod kuće i slušaj muziku!“

Na sajtu Beogradske filharmonije možete pronaći linkove na kojima se nalaze muzičke audio bajke, ali i izvođenje brojnih klasičnih kompozicija. Najmlađi su svakako dobili priliku da se zabave, na pravi način.

Sve što vam možemo reći na kraju jeste da čuvate jedni druge, vodite računa o svom dobrostanju i dobrostanju svojih najbližih, kao i da se zajedno sa nama pridržavate inicijative #OstaniKodKuće.