Najskuplji med sveta ponovo u prodaji

Kada vam život da limun, napravite limunadu; a kada vam ponudi manuka med, onda podignite sve sa svog tekućeg računa kako biste ga kupili…

Ljubitelji meda iz Velike Britanije koji obožavaju kupovinu u Harrods robnoj kući moraće da pripreme velike sume novca ukoliko žele da uživaju u slatkom ukusu najcenjenijeg meda na svetu. Prošle godine, kada je ovaj med debitovao u Harrodsu u Londonu, on je došao sa cenom od 1.800 dolara po teglici i praktično se odmah rasprodao. Ove godine, True Honey kompanija se vraća na scenu sa samo 200 teglica koje će se prodavati na istom mestu, s tim što je ovoga puta njihova cena duplo viša.

Kako saznajemo, cena je dobila povećanje od sto posto zahvaljujući unikatnoj visini rejtinga manuka faktora, gde je dobio ocenu 33. Upravo to je učinilo ovaj med ređim i skupljim nego ikada, ali ipak, kao pravo tečno zlato, on ima svoje tržište, kom uspešno leči rane i upaljena grla.

Osnivač True Honey kompanije, Džim Mekmilan kaže: “Koliko mi znamo, ovo je najkvalitetniji manuka med ikada proizveden u svetu. U osnovi, jedan kilogram košta 22.000 dolara”.

Harrods ovo spektakularno čudo prirode prodaje kao proizvod bez glutena, bez orašastih plodova, napravljen u Novom Zelandu, sa predivnom belom kutijom u obliku cveta. Po ceni od 3.600 dolara, dobićete 230 grama ovog proizvoda.

Luxury Experience