Najbolji neinvazivni tretmani za vaše lice i telo

Negde između operacije i dana u spa centru leži „prilagođavanje“, nova vrsta neinvazivnih, ali efikasnih estetskih procedura za lice i telo.

Precizno kontrolisani laser, igla ili elektromagnentni impuls mogu stvoriti male, ali značajne promene, poput onih kakve se na vama primećuju nakon dugog i kvalitetnog odmora. Najbolje od svega, ovi rezultati koji mogu biti praktično trenutni, nadmašiće sa lakoćom najbolje spa tretmane i zahtevati malo, ili čak nimalo vremena za oporavak.

Izvanredna efikasnost ovih brzih “popravki” može se povezati sa određenim medicinskim tehnologijama koje su prešle iz operacione sale u ordinaciju dermatologa. Mnogo oštećenja lica oslanja se na ideju „kontrolisanog ranjavanja“, koja je daleko bolja nego što zvuči: nanošenjem manjeg oštećenja na kožu, pokreću se mehanizmi popravljanja tela kako bi se stvorile nove ćelije. Na primer, frakciono lasersko tretiranje kože, obećava smanjenje bora, izravnavanje finih linija i iskorenjavanje hiperpigmentacije, a za manje od sat vremena. Cene ovih tretmana počinju kreću od oko 1.000 dolara, a zavisno od snage lasera, rezultati mogu da se pojave u roku od nedelju dana i trajaće od tri do pet godina.

Ako koža na vilici počne da tanji i pada usled gravitacije – što je jedan od najtežih znakova starenja po pitanju tretmana - tada bi Morpheus8, novi uređaj za frakcionu radio-frekvenciju, mogao da vam vrati vaš stari izgled. Uređaj probija kožu mikro-pinovima, emitujući radiofrekventnu energiju duboko u dermisu, stimulišući proizvodnju kolagena i obnavljajući ćelije koje pružaju otpor vremenu. Nakon jedne sesije, sa prosečnom cenom od 1.000 dolara, neki muškarci primete rezultate u roku od nekoliko dana, a poput svih dobrih tretmana, efekti se nastavljaju (u ovom slučaju do tri meseca nakon lečenja).

Znatno manje agresivni tretman je Profhilo, injekcija hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne težine, koja hidrira kožu i budi proizvodnju kolagena i elastina u telu efikasnije od bilo kog proizvoda za lokalnu upotrebu. „Najbolje je razmišljati o Profhilu kao ojačavanju kože ili tretmanu„ bio-stimulacije “, koji podstiče telo na obnovu“, kaže David Jack, jedan od najvećih estetskih lekara u Londonu. Jack preporučuje dva tretmana, ukupno oko 1,150 USD. „Izuzetno je bezbedan, a rezultati su generalno impresivni“, kaže on.

Ako je izolacija ugrozila vašu uobičajenu rutinu vežbanja, onda kriolipoliza ili „zamrzavanje masti“ mogu da pomognu da se otarasite manjih masnih naslaga. Aplikatori hlađenja se postavljaju na površinu kože, gde selektivno ubijaju deo masnih ćelija, koje se prirodno izbacuju iz tela tokom narednih meseci. Dok konačni rezultati mašina poput CoolSculpting ne postanu vidljivi u proseku tri meseca, zamrzavanje masti može se obaviti u jednom satu i nema vremena za oporavak o kome govorimo, za razliku invazivnijih postupaka poput liposukcije. Jedna sesija košta oko 800 dolara.

Kad nestane višak masnoće, vaši trbušni mišići bi trebali biti očitiji. Ali, ako im treba malo dodatne definicije, EmSculpt, neinvazivna procedura koja koristi elektromagnetnu tehnologiju fokusiranu na visokom intenzitetu, može nadoknaditi vreme izvan teretane. Jedan ili dva panela slična defibrilatorima postavljaju se na stomak, bedra ili zadnjicu, gde aktiviraju motorne neurone i pokreću supramaksimalne kontrakcije: Drugim rečima, uređaj stimuliše mišiće koji se koriste u sklekovima ili čučnjevima brzinom koju je nemoguće postići samostalno. Preporučuje se paket od četiri sesije, u proseku oko 3.500 dolara i razmaknutih nekoliko dana; rezultati se mogu videti već dve nedelje nakon poslednjeg tretmana.

Luxury Experience