Jedinstveni wellness klub u Njujorku

Wellness je postao opčinjavajuće moderan trend u proteklih nekoliko godina i po svemu sudeći, to je pomama koja nam nikada neće dosaditi…

Smutiji sa super-namirnicama, slobodni dani zarad mentalnog zdravlja i mnogo toga drugog, dopadaju se apsolutno svima. Ipak, predlažemo vam da barem na kratko odložite svoju užinu sa akai bobicama, i počnete da štedite za The Well, najnoviji luksuzni wellness klub smešten u Njujorku.

Na zvaničnom sajtu ove institucije, centar je opisan kao kompletni “ekosistem za wellness, u kom je vaše zdravlje integrisano, proaktivno i personalizovano, što dovodi do izbalansirane verzije vas samih”. Kompanija koja stoji iza ovog centra koristi nauku  zapadnjačke medicine i mudrost istočnjačkih iscelitelja, kako bi nam nudili holističko lečenje, na fizičkom i mentalnom nivou. Što se ustanova tiče, u ponudi su kupola za meditaciju, spa, privatna teretana, zajednička sauna, studio za pokret, loža za refleksologiju, biblioteka, organski restoran i aneks za privatne zabave. Sam klub vam neće pružiti samo fizičke tretmane, kao što su akupunktura i joga, već vam nudi nekoliko opcija zdravstvene edukacije, uključujući sesije sa ličnim trenerima i nedeljno fitness programiranje. Namera ovog centra je da vam pruži sve neophodne usluge, ohrabrujući vas da sopstveni wellness preuzmete u svoje ruke.

Klub je dizajnirala Rose Ink Workshop kreativna agencija, koja se uglavnom bavi dizajnom enterijera. Cilj kompanije je da “dodatno akcentuje pripremu jedinstvenih brendiranih iskustava koja ljudima mame osmeh”. The Well kombinuje luksuz i jednostavnost, kako bi kreirao umirujuću estetiku. Glavni motivi su evidentni u čitavom zdanju: svetli otvoreni prostori, neutralni tonovi, bujno zelenilo i prirodni drveni elemneti će vas opčiniti. Dizajn je specijalno isplaniran kako bi članovima pomogao da cene dizajn ljudskog tela i kako bi bili u skladu sa svim živim stvorenjima.

Loža za refleksologiju, na primer, ima bele zidove dekorisane nežnim makrameom. Soba takođe ima sive i bež fotelje, sive stočiće i slično toniranu ćebad i korpe neutralnih boja. Jedini dašak boje u ovom prostoru stvara zelenilo bujnih biljaka. Studio za pokret je obojen istim bojama, sa nežnim belim zidovima i još nežnijim komadima rasvete.

Drugi delovi kluba zadržavaju istu estetiku, ali sadrže elemente kojima su akcentovane njihove jedinstvene namere. Kupola za meditaciju dobila je mekane tepihe is to ispunjen belim svećama, dok teretana sadrži koordinisano obojene sprave za trening i interesantne komade rasvete koji nas asociraju na konopce.

Koliko god da su svi ovi prostori sjajni, biblioteka je definitivno najšarenija prostorija u centru. Njeni zidovi su beli, ali su upareni sa tirkiznim tepisima i jarko pink kaučem. Soba je takođe dekorisana akcentnim jastučićima i drugim detaljima, dok su police ukrašene umetničkim delima različitih tonova.

Po ceni od 375 dolara za mesec dana, možete uživati u svim dobrobitima kluba. Šta kažete?