Jedan par plaća testiranje čitavog svog okruga

Jedna od najvećih prepreka za savladavanje Covid-19 pandemije, jeste adekvatno testiranje…

Par iz Kolorada odlučio je da ode mnogo dalje od svih nas, obezbeđujući precizne testove za čitav svoj okrug. Mei Mei Hu i Lu Ris žive jednim delom u Telurajdu u Koloradu, unutar San Migel okruga. Iako San Migel sada ima samo jedan potvrđeni slučaj oboljevanja od novog virusa, samo trideset osam osoba je zapravo testirano. Rezultati za većinu njih se i dalje čekaju.

Njihova država preduzela je ozbiljne mere kako bi se izborili sa ovom bolešću, uključujući implementaciju samoizolacije do 3.aprila, najmanje. “Jednostavno ne znamo koliko se virus raširio”, izjavila je portparol okruga, Suzan Lili. Kako bi to saznali, Hu i Ris su odlučili da plate duplo testiranje za 2.500 stanovnika Telurajda i drugih ljudi iz okruga u naredne dve nedelje.

Kako će oni to uraditi? Pa, kako saznajemo, oni će koristiti novo ispitivanje krvi koje je razvila njihova kompanija, koja je podružnica United Biomedical Inc. Proizvešće 15,000 testova, verujući da će to ujedno za mnoge građane biti prvi test, iako se sve radi uz pristanak stanovnika.

Testiranje se može pokazati kao neprocenjivo iz brojnih razloga, pri čemu je glavni među njima identifikacija osoba koje su zaražene. Hu i Ris kažu da su slične mere preduzete u italijanskom gradu Vo, što je tu sprečilo širenje bolesti. To je model koji definitivno može biti implementiran u čitavoj naciji, ako se dokaže kao uspešan.

 

Luxury Experience