Dekadentni ultra maraton za najbogatije ljude sveta

Sa beskrajnim flotama superjahti, moćnih superautomobila i šarmantnih privatnih aviona, nismo sigurni da najimućniji ljudi sveta uopšte koračaju našom planetom, a kamoli trče…

Što se hodanja tiče – ne možemo sa sigurnošću ništa tvrditi na tu temu, ali kada su okruženi batlerima, privatnim kuvarima, hidroterapijskim bazenima i personalizovanim planovima treninga, oni najbogatiji među nama odlučuju se da trče. Highland Kings Ultra maraton održan u Škotskoj, dokaz je upravo te tvrdnje. Ova četvorodnevna kamping trka pokriva 200 kilometara zapadne obale Škotske, od Dalnesa do ostrva Aran, gde se takmičari okupljaju kako bi nazdravili svom poduhvatu tokom gala večere, sa istraživačem, ser Ranulfom Finsom.

Svaka bogata osoba koja želi da učestvuje u ovoj trci mora platiti 21.500 dolara kako bi pokrila troškove batlera, glisera, kuvara i hidroterapijskih bazena, praćenih sedmomesečnim trening planom, koji će ih dovesti u vrhunsku formu, uz pomoć svetskog šampiona Džonatana Albona i Ane-Marije Votskon, nekadašnjeg pripadnika oružanih snaga, ultra-maratonca i trenera. Direktor trke, Rebeka Silva, izjavila je za BBC: “Luksuzni element je ono što ovu trku čini drugačijom od svih drugih. Namenjena je profesionalcima koji je mogu priuštiti, žele da iskuse avanturu, ali sa dodirom luksuza, van utabanih staza i u srcu divljine”.

Ona se ne libi da kaže da je ovo najekskluzivnije, višednevno, luksuzno iskustvo, koje je namenjeno onima koji žele da se “trkaju poput ratnika i oporavljaju poput kraljeva”. Prema organizatorima Primal Adventures, luksuzne turističke kompanije smeštene u Švedskoj, ekskluzivna trka će imati samo 40 učesnika od kojih će se zahtevati da pređu 50 kilometara planinskog pejzaža dnevno. Trka će se održati u aprilu iduće godine.

Luxury Experience