Vintage Mai Tai iz 1944: Koktel od 800 dolara napravljen od autentičnih sastojaka iz 40-ih

Bamboo Room, bar u Čikagu, služiće koktel od 800 dolara - vintage Mai Tai napravljen po originalnom receptu i sastojcima iz 1940-ih i samo 12 srećnika imaće priliku da uživaju u njemu.

Koktel Mai Tai je prvi put kreiran 1944. godine i od tada je pretrpeo toliko promena da većina aktuelnih verzija pića nema nikakve sličnosti sa originalom. Sada je bar u Čikagu odlučio da vrati Mai Tai svojim korenima, koristeći ne samo originalni recept već i originalne sastojke.

Bamboo Room u baru Three Dots and a Dash, nedavno je dodao verziju prvog Mai Taia u svoj prolećni meni koktela. Vintage Mai Tai iz 1944. sadrži originalni Wray & Nephew 15-godišnji rum i Curacao koji je pre skoro jednog veka koristio Viktor Beržeron, tvorac Mai Tai koktela. Zbog toga će koktel Bamboo Room imati visoku cenu od 800 dolara.

Legenda kaže da je sredinom 40-ih Beržeron bio iza šanka u originalnom Trader Vic's u Kaliforniji, kada su ga neki njegovi prijatelji Tahićani zamolili da napravi nešto sa jamajčanskim rumom. Beržeron je dodao sok od limete, orgeat (sirup od badema) i curacao od pomorandže. Rezultat je naterao njegove prijatelje da kažu "Maita'i roa a'e“ što se slobodno prevodi kao "najbolji od svih". Beržeron je skratio tu frazu na Mai Tai, a ostalo je istorija.

Tokom godina, koktel je pretvoren u slatku mešavinu koja sadrži sve vrste voćnih sokova i pirea, što nije rezultiralo ničim što liči na jednostavnost i lepotu originala. Sa Vintage Mai Tai iz 1944. godine, Bamboo Room se vraća osnovama.

S obzirom na retkost sastojaka uključenih u Vintage Mai Tai iz 1944. godine, manje od desetak koktela biće dostupno kada piće stigne na meni Bamboo Room za nekoliko nedelja.

Ako ipak uspete da uživate u jednom od ovih koktela ograničenog izdanja, možda ćete se osećati kao da ste se vratili u onaj ključni trenutak u originalnom Trader Vic-u, gde Beržeron i njegovi prijatelji pišu sopstvenu stranicu u istoriji alkohola.

Luxury Experience