Glenturret prodaje svoj prvi 50-godišnji single malt viski

Za sve poznavaoce viskija, stiže lepa vest!

Destilerija škotskog viskija Glenturret, koja je izgrađena 1775. godine, pušta u prodaju ultra-ograničeno izdanje single malt viskija.

Viski će biti ponuđen na Sotheby's aukciji „Whisky in Lalique”! Predstavljen u upečatljivoj boci od crnog kristala koju potpisuje luksuzna francuska kuća Lalique, single malt viski je izvučen iz jedinstvene bačve koja je napunjena 1972. godine. Sazrevao je u bačvi poslednjih pet decenija i dolazi u prelepoj starinskoj boji hrasta.

Viski će biti ponuđen sa jedinstvenim umetničkim delom, osmišljenim u saradnji sa dizajnerskim studijem Method Studio koji je angažovao škotskog umetnika Metjua Drapera za projekat. Pod nazivom „Loch Turret“, prikazuje drevno slatkovodno jezero Loch Turret koje destileriji Glenturret obezbeđuje vodu koja se zatim pretvara u viski.

Generalni direktor destilerije Glenturret, Džon Lori, rekao je: „Tako smo uzbuđeni što ćemo prvi put predstaviti 50-godišnji viski. Posebno mi je drago što smo to uradili u partnerstvu sa izuzetnim kreativnim talentima, kao što je brend Lalique, Method Studio i Metju Draper. Rezultat je redak i jedinstven kolekcionarski komad.“

Šef odeljenja za viski i alkoholna pića Sotheby's Džoni Faul dodao je: „Ovaj 50-godišnji viski The Glenturret predstavlja mnogo više od same istorije ove destilerije. Glenturret je, u velikoj meri zahvaljujući i Bobu Dalgarnu i Marku Donaldu, brzo postao gastronomski centar Škotske tokom prošle godine, i za Sotheby's je pravo zadovoljstvo da bude deo ovog značajnog trenutka na njihovom putovanju.“

Glenturret 50 Years Old će biti dostupan na sajtu theglenturret.com od 12. septembra 2022. Prva boca u seriji od 150 će biti ponuđena na aukciji Sotheby’s Whisky in Lalique koja će trajati od 30. avgusta do 9. septembra po procenjenoj ceni od 69.400 dolara.

Luxury Experience