Gucci odaje počast Alesandru Mikeleu kampanjom Cosmogonie u kojoj su predstavljene njegove najbolje kreacije

Više slika

Više slika

Gucci i Alesandro Mikele su krenuli različitim putevima, ali to nije sprečilo modnu kuću da oda počast jednom od svojih najboljih dizajnera, novom kampanjom Cosmogonie.

Brend je angažovao fotografski duo Mert & Marcus da snimi Mikeleova najnovija i najveća dela u nadrealnoj kampanji koja je inspirisana renesansnim portretima Salvadora Dalija.

U stvarnom životu, kolekcija Cruise 2023 je predstavljena ispred Kastel del Monte, koji je sam po sebi mistično i dramatično mesto. U novoj reklamnoj kampanji, sazvežđa i nebeski specijalni efekti krase pozadinu, dok Gucci odeća zauzima centralno mesto. Sve je posvećeno želji da se ispriča priča, kako odeća funkcioniše uz rekvizite koji su inspirisani pesnicima, naučnicima, filozofima i matematičarima i istražuje dubinu proporcija i mističnu istoriju kojom je modna pista odisala.

Međutim, što se tiče odeće, nalazimo neke od Mikeleovih najpoželjnijih komade do sada. Karneri, nagoveštaji viktorijanskog doba, siluete iz 1940-ih i optičke iluzije preuzete sa putovanja iz 70-ih kombinuju se sa novom klasikom kao što je torba Afrodita. Monogrami se mešaju sa ribarskim prugama na pletenom džemperu otvorenih ramena, dok se metalik plašt nosi preko glave...

Svaki detalj je magičan — vrhovi mokasina su prekriveni printom zmijske kože, ručke na torbama služe kao oreoli, broš na ponču odiše glamurom iz 40-ih, dok je predimenzionirani blejzer sa duboko izrezanim reverima kombinovan sa šortsevima i čizmama.

Kolekciju će biti moguće kupiti na zvaničnom sajtu brenda, ali za sada je nepoznat datum lansiranja.

Luxury Experience