Debitantska NFT kolekcija brenda Dolce & Gabbana zaradila je ogromnih 5,7 miliona dolara

S obzirom da je NFT sledeći veliki trend, bilo je samo pitanje vremena kada će osvojiti modnu industriju. A jedan od prvih brendova koji je odlučio da ga prihvati je Dolce & Gabbana.

Italijanski brend nedavno je ponudio svoju prvu NFT kolekciju na prodaju i postala je hit! Nazvana Collezione Genesi, kolekcija se sastojala od 9 NFT komada koji su zajedno prodati za neverovatnih 5,7 miliona dolara. Kolekcija se sastoji od dve ženske haljine, muškog odela, tri jakne i tri očaravajuće krune.

Jedan od komada - "Glass Suit", odelo koje su dizajnirali Domenico Dolče i Stefano Gabana, prodato je za milion dolara. Ostale ponude uključivale su Mosaic Impossible Jacket - delo digitalne nosive umetnosti „inspirisano jednom od najspektakularnijih znamenitosti Venecije“ koje je prodato za 300.000 dolara, i „The Doge Crown“ NFT, koja je prikupila približno 1,3 miliona dolara.

Sedam predmeta iz kolekcije kupila su četiri kolekcionara koji su trenutno poznati po svojim nadimcima na UNXD platformi, a to su @adridadou, @pranksy, @purplesq i @fashi0nx. Pored digitalnih dela, pobednicima su uručene i fizičke verzije predmeta i ekskluzivan pristup događajima brenda Dolce & Gabbana.

Saradnja brenda Dolce & Gabbana sa digitalnom platformom UNXD označila je prvu kolekciju ove vrste koju je ikada predstavila bilo koja velika modna kuća.

Pa, očekujemo još mnogo takvih događaja u budućnosti!