Upoznajte „Vivace“ superjahtu savršenu za krstarenje Bahamima

"Vivace" jahtu neće koristiti njen vlasnik - umesto toga, superjahta će biti isključivo za čarter i ovo je jedinstvena ponuda u svetu nautike.

Najnovija jahta koja se pridružila čarter floti Bahama je potpuno nova Vivace dugačka 32 metra turskog proizvođača Alpha Custom Yachts. Sa kabinama za 10 gostiju, izdašnim otvorenim prostorima, igračkama za vodu i mladom, energičnom posadom od šest članova, jahta je savršen kruzer na Bahamima.

Američki vlasnik kompanije Vivace nikada ranije nije posedovao ili iznajmio jahtu. Kupio je jahtu za 13,4 miliona dolara 2021. isključivo da bi služila kao luksuzni čarter brod, a ne lična jahta.

Dizajnirana od strane italijanskog dizajnera Đorđa Kaseta, jahta ima ogroman trup i nadgradnju od stakla koja omogućava da kabine budu okupane suncem. Široke stepenice sa obe strane vode do zadnje palube od 65 kvadratnih metara, sa grejanim i filtriranim bazenom. Umetak od tikovine pretvara bazen u plesni podijum ispod zvezda. Ovde se nalazi velika zasenjena i zaštićena trpezarija, sa kliznim staklenim vratima koja otvaraju prostor ka salonu.

Gosti će najverovatnije najviše koristiti „flaj bridž" palubu koja se proteže celom dužinom jahte i jedna je od najvećih u svojoj klasi sa kuhinjom na otvorenom, šankom i pokretnim sofama.

Glavni salon ima bar, dosta sofa i još jednu trpezariju u blizini odvojene kuhinje. Stepenište iz salona vodi do pet kabina sa sopstvenim kupatilom, čiji je vrhunac glavni apartman. Pored garderobe, u glavnom apartmanu se nalazi prostrano kupatilo i sofa u obliku slova L za odmaranje. 

Pored impresivnih enterijera, velika pažnja je posvećena detaljima i smanjenu buke. Vrata su masivna i samozatvarajuća, a svi zidovi su izolovani, pa ćete u toku vožnje jedva čuti motore.

Što se tiče igračaka za vodu, Vivace nosi dva Seaboba, daske za veslanje i čamac za pecanje.

Vivace jahta se iznajmljuje za 95.000 dolara nedeljno.