Otkrivamo: ovo je jahta na kojoj je uhapšen ozloglašeni američki preduzetnik

Po svemu sudeći, brod je igrao značajnu ulogu u njegovom hapšenju…

Hapšenje nekadašnjeg savetnika Donalda Trampa, Steva Benona, odigralo se prošlog četvrtka na superjahti, koja je u vlasništvu kineskog preduzetnika, koji je tražen u Pekingu. Lady May jahta, dugačka 151 stopu, a u vlasništvu Guo Venguija, imala je slepe putnike u formi agenata američke Obalske straže, specijalnih agenata iz državnog tužilaštva SAD i federalnih inspektora.

Nekoliko sati kasnije, Benon se izjasnio da nije kriv po svim optužbama za koje se tereti, a koje uključuju krađu miliona dolara putem online fondacije “We Build the Wall”, privatne grupe čiji je cilj bio sakupljanje novčanih sredstava kako bi se podigao zid na granici Sjedinjenih Američkih Država i Meksika. Benon je optužen da je milion dolara potrošio na sebe, a nešto kasnije je pušten iz pritvora, uz kauciju od pet miliona dolara.

Brojni ljudi koji su na odmoru u okruženju, videli su agente koji su se ukrcavali na jahtu, a ujedno su bili oduševljeni njenim dimenzijama i lepotom. Kineski milijarder koji je u egzilu, poslovno je povezan sa Benonom, a nije bio uhapšen istog dana, iako postoje nalozi za njegovo hapšenje u Pekingu, na osnovu optužbi za mito, kidnapovanje, pranje novca, prevaru i silovanje. On je pre pet godina pobegao u SAD, i od tada živi na Menhetnu, a ujedno je član Mar-A-Lago kluba predsednika Trampa.

Jahta Lady May lansirana je 2014.godine u Holandiji, a delo je Feadship studija. Originalno nazvana Como, jahta je konstruisana za Novozelanđanina, Nevila Kriktona. Njene palube su okarakterisane velikom količinom stakla, što stvara neverovatnu prozračnost u njenom enterijeru i pruža njenim putnicima da uživaju u neverovatnom pogledu na pučinu.

Sada, ova jahta se može kupiti po ceni od 27.9 miliona dolara, a od svog lansiranja pa do danas, dobila je brojne nagrade za svoj dizajn.