Misteriozni milijarder iz Dubaija dobio svoju novu Liva jahtu

Tajanstveni milijarder iz Dubaija preuzeo je isporuku svoje megajahte "Liva" duge 117 metara.

Konstruisana u Nemačkoj, jahta vredna 250 miliona dolara ima podvodnu salu, podmornicu za sedam osoba i bazen sa podom od tečnog mermera koji imitira površinu mora.

Kada brodogradilište staro 115 godina, Abeking & Rasmussen, lansira svoju najveću ikada izgrađenu megajahtu, rezultat će sigurno privući pažnju. Predstavljamo vam megajahtu Liva dužine 117 metara, koja predstavlja svedočanstvo o ekspertizi nemačkog brodogradilišta. Jahta postaje odmah prepoznatljiva zahvaljujući čvrstom, elegantnom crnom trupu. Spoljni i unutrašnji rad poveren je stručnjacima iz Joseph Dirand Architecture u Parizu. Liva izgleda kao plutajući monolit, ali je zapravo pažljivo izrađena kombinacija klasičnog i savremenog sa obiljem otvorenih prostora koji čine boravak na raskošnom brodu uživanjem.

Pored crnog trupa, jahta ima i druge zapažene elemente, poput Neptune Lounge koji nudi neograničen pogled pod vodom kroz ogroman prozor dimenzija 3,40m x 1,30m. Još jedan impresivan dodatak na jahti vrednoj 250 miliona dolara je bazen dimenzija 12 x 4 metra, koji može biti podignut i ukrašen tečnim mermerom koji imitira površinu mora kada se podigne. Postoji mnogo prostora za uživanje u okolini, ali vrh jarbola na dnu palube nudi panoramsku tačku koja se nigde drugde ne može naći. Zanimljivo je da prostor naglašava impozantni kamin obložen mermernim pločama, retkim dodatkom na otvorenom, kao i okrugla sofa koja ga čini ambijentalnim prostorom za druženje.

Megajahta Liva ima helikoptersku platformu na palubi na vrhu i dve garaže za čamce. Prema priznanju brodogradilišta, garaža za čamac na donjoj palubi, namenjena dnevnom čamcu dužine 16 metara, bila je pravi izazov. Druga garaža za čamce na glavnoj palubi sadrži tri broda, igračke i podmornicu Triton za sedam putnika. Megajahta, koja ima zapreminu od 5000 GT, koristi sofisticirani pogon na dizel-električni pogon koji obezbeđuje ogromnu stabilnost i mir na motornom brodu.

Jahta može da smesti 12 gostiju u 6 kabina i ima maksimalnu brzinu od 18 čvorova. "Isporuka ove veličanstvene megajahte označava prekretnicu za našu kompaniju, i mogu sa samopouzdanjem reći: ponovo smo uspeli da izgradimo izuzetnu jahtu. Držeći se naših vrednosti inovacije, kvaliteta i zadovoljstva klijenata, stvorili smo jahtu koja postavlja nove standarde u industriji i oduševljava naše zahtevne klijente", izjavio je Matijas Helman, izvršni direktor u Abeking & Rasmussen.

Klijent sa istančanim ukusom je nemački milijarder sa sedištem u Dubaiju, čiji identitet ostaje misterija. Ovaj bogati vlasnik će godišnje potrošiti ogromnih 25 do 30 miliona dolara na održavanje svog prelepog plovila za zadovoljstvo.

Luxury Experience