Megajahta Džefa Bezosa vredna 500 miliona dolara je prvi put viđena sa masivnim jarbolima

Kontroverzna jedrilica Oceanco Y721 Džefa Bezosa konačno je primećena sa svojim podignutim gigantskim jarbolima, što sugeriše da je superjahta vredna 500 miliona dolara pri kraju i da će uskoro krenuti na svoja ispitivanja na moru.

Ljudi iz kompanije Dutch Yachting objavili su video jahte od 127 metara prošle nedelje na YouTube kanalu, dajući nam bliže pogled na prelepu jahtu.

Na kraju krajeva, Oceanco Y721 nije samo najveća superjahta izgrađena u Holandiji, već i najveća jahta u celom svetu. Da bismo vam dočarali njenu veličinu, reći ćemo vam da je jahta Y721 skoro duplo duža od Erbasa A380 i viša je od Velike piramide u Gizi sa podignutim jarbolima.

Pre samo nekoliko dana, jedrilica Y721 je izvađena iz suvog doka u nedovršenom stanju i tiho odvučena u Roterdam u sitne sate kako ne bi privukla pažnju. U slučaju da niste upućeni oko kontroverzi, jahta je osvojila naslove širom sveta ranije ove godine kada je nekoliko novinskih izveštaja tvrdilo da je istorijski važan most u Roterdamu morao da bude delimično demontiran jer su joj jarboli bili previsoki. Bilo je široko rasprostranjenih protesta, a neki meštani su čak pokrenuli onlajn kampanju bacanja pokvarenih jaja na superjahtu ako bi kultni most bio demontiran.

Holandska brodograditeljska kompanija Oceanco je konačno odlučila da ne izaziva previše buke u javnost i kriomice odvukla brod bez njenih jarbola u Grinport za fazu završetka. Kompanija je odlučila da krene neobičnom rutom dok je prevozila jahtu i čak je koristila jake baterijske lampe da odvrati fanove od snimanja video zapisa i slika.

Luxury Experience