Eksplozivna superjahta dizajnirana je da izgleda kao plutajući vulkan

Entoni Glason iz dizajnerskog studija M51 upravo je predstavio jedan eksplozivni koncept jahte istraživača.

Nova Forge jahta, inspirisana je vulkanom i dizajnirana je da izgleda kao Vezuv na otvorenom moru. U tom cilju, čelični trup jahte je prekriven aluminijumskom nadgradnjom u obliku piramide u crnoj boji i kolekcijom ugaonih paluba jarko narandžaste boje.

Prepoznatljiva spoljašnja silueta Forge jahte, takođe se može pohvaliti nekim zanimljivim unutrašnjim prostorima. Nebeski salon, na primer, ima neverovatne zasvođene plafone zbog konusnog oblika nadgradnje. Slično tome, vlasnički apartman je tačno „na vrhu planine“ (gornja paluba) i opremljen je panoramskim staklenim plafonom za posmatranje zvezda.

Enterijeri su prilično jednostavni da bi se suprotstavili smelom eksterijeru, ali možete očekivati niz prirodnih materijala i elegantnog savremenog nameštaja. Kao i svaki dobar istraživač, Forge je prepuna luksuznih sadržaja. Prostrana paluba mosta za šetnju opremljena je „rastopljenim stepeništem“ koje vodi do bazena, potpuno opremljene teretane, saune i dnevnog boravka sa balkonima. Još jedan vrhunac je rezervoar senzorne deprivacije, koji se može koristiti kao tiho utočište od spoljašnjeg sveta. Povrh svega, tu je heliodrom ispred vašeg helikoptera i garaža sa punom širinom na krmi za smeštaj pune flote igračaka.

Glason, koji je proveo više od decenije radeći kao inženjer superjahti pre nego što je pokrenuo M51, rekao je da će Forge biti opremljena hibridnim dizel-električnim pogonskim sistemom koji obećava domet od 5.000 nautičkih milja.

Luxury Experience