Dreamboat jahta kao ostvarenje snova

Ova devedeset metara dugačka jahta, delo je dizajnerskog tima, koji sačinjavaju Espen Oino i Terens Disdejl…

Ljudi su pre nekoliko dana bili zauzeti proslavljanjem Dana zaljubljenih, a upravo tada je Oceanco kompanija tiho predstavila svoju jahtu dužine devedeset metara u svom holandskom brodogradilištu. Kao rezultat saradnje dva sjajna dizajnera, vlasnik je angažovao nautičkog arhitektu i dizajnera Espena Oina da kreira eksterijer jahte, dok je dizajner jahti, Terens Disdejl, kreirao enterijer. Ovaj projekat je inače prvi na kom su dva dizajnera sarađivala, a moramo priznati da sve deluje fantastično.

Dizajneri su koristili volumen i prostranstvo ove jahte na najbolji mogući način, kreirajući dovoljno prostora za dvadeset tri gosta i trideset tri člana posade. Ogromni prozori propuštaju prirodnu svetlost i daju priliku za uživanje u neverovatnom, savremenom enterijeru. Jedinstvene površine, prirodno drvo, koža sedef i drugi materijali sačinjavaju unutrašnjost jahte. Njeno ime je prigodno Dreamboat, a skoro sve što je sačinjava i što se na njoj nalazi pravljeno je po meri.

Gosti će imati priliku da uživaju u velikom bazenu na glavnoj palubi i ogromnoj palubi za sunčanje, koja je jednim delom zaklonjena od sunca. Vlasnici imaju svoj privatni đakuzi na vlasničkoj palubi. Prostor za sedenje, sunčanje, obedovanje i druženje kreiran je u svakom delu jahte.

Dreamboat poseduje čelični trup i aluminijumsku superstrukturu, a pokreću je dva MTU motora sa 4.828 konjskih snaga, a planira se da će biti dostavljena svom vlasniku tokom ovog leta.

Inače, ovo je trideset treća Oceanco jahta, i ujedno trideset treća godina postojanja ovog brenda.