Bentley „kroji“ enterijer za novu jahtu Contest 67CS

Bentley Motors i Contest Yachts udružili su snage kako bi kreirali enterijer Bentley jahte po meri za pronicljive privatne klijente.

Povod za ovu izvanrednu saradnju je nova 20-metarska jahta Contest 67CS, koja neprimetno spaja prestiž Bentley automobila sa raskošom dizajna jahti.

Putovanje je započelo posetom Bentley fabrici Crewe, gde je klijent bio zadivljen pedantnom izradom Bentley automobilskih enterijera. Inspirisan dizajnerski tim kompanije Bentley, poznat po svom radu na Continental GT i Bentayga, prihvatio je izazov da proširi luksuz brenda na pomorstvo.

Contest 67CS sada predstavlja svedočanstvo o spoju Bentley automobilske ekspertize i posvećenosti Contest Yachts nautičkoj eleganciji. Ova saradnja otvara uzbudljive mogućnosti za vlasnike jahti da prihvate zajedničke vrednosti i nasleđe oba brenda, doživljavajući novi nivo luksuza kako u performansama tako i u načinu života.

Zajednički napori uključivali su blisku koordinaciju između dizajnerskih timova kompanije Bentley i Contest Yachts. Kreativne granice su pomerene, što je dovelo do inkorporacije najsavremenijih metoda izrade prototipa kao što je 3D štampa. Svaka komponenta je podvrgnuta pažljivom ispitivanju, sa potpunim modelima, uključujući ručno izrađenu sofu, čime se osigurava da su ispunjene precizne završne obrade i strogi standardi kvaliteta.

Bentley ikonična prošivena koža, zaštitni znak njihovih automobila neprimetno je integrisana u čitavu jahtu. Od kutija za maramice do podmetača za piće, svaki detalj je napravljen po ukusu kupca. Specijalizovane tehnike, kao što je ručno ukršteno šivenje inspirisano Bentley volanima, prilagođeno je i korišćeno u enterijeru jahte.

Unutrašnjost Bentley jahte po meri sadrži kultni Bentley Home nameštaj, uključujući Malvern stolicu – znak geometrije Bentley automobila. Jedinstveni dodaci, kao što su toaletni element po meri, posebno su dizajnirani za Contest 67CS. Čak su i kapetanska stolica jahte i sto „jaje“ dobili Bentley dodir, pokazujući pažnju na detalje koji definišu ovu saradnju.

Arjen Konijn, izvršni direktor Contest Yachts, izrazio je svoje oduševljenje, rekavši: „Oduševljeni smo što radimo sa Bentley Motors, dodajući mogućnost potpuno usklađenog enterijera Bentley automobila i jahti u naš portfolio.“

Partnerstvo označava novi nivo saradnje, predstavljajući mogućnost namenske linije Bentley Motors i Contest Yachts. Zajednička uverenja i ambicije oba brenda su očigledna u besprekornoj integraciji njihove prestižne luksuzne ponude.

Matijas Rabe, član odbora za inženjering kompanije Bentley Motors, pohvalio je saradnju, ističući izazov prilagođavanja zanatskih veština za kreiranje enterijera jahte po meri. Gotov rezultat je svedočanstvo neverovatnog talenta i veštine Bentley zanatlija koji su prihvatili izazov i pomerili granice mogućeg.

Luxury Experience