Verge Motorcycles predstavlja prvi motocikl sa „čulom vida“ na svetu

Verge Motorcycles je najavio veliku nadogradnju svog vodećeg modela TS Ultra.

Posvećenost proizvođača inovacijama prikazana je kroz integraciju naprednog hardvera i softvera, uključujući šest kamera i prednje i zadnje radare visoke rezolucije. Verge TS Ultra sada ima impresivan niz od šest kamera i prednjih i zadnjih radara visoke rezolucije, pružajući vozačima neuporedivu vidljivost i svest o njihovom okruženju. Ovu nadogradnju hardvera dopunjuje Starmatter Vision, napredni sistem mašinskog vida koji izdvaja Verge kao prvog proizvođača motocikala koji je u svet motociklizma doneo takve najsavremenije bezbednosne karakteristike.

Za razliku od autonomne vožnje, koja je postala standardna karakteristika u automobilskoj industriji, primena slične tehnologije na motocikle predstavlja jedinstvene izazove. Verge prepoznaje ove izazove i naglašava ulogu tehnologije u poboljšanju bezbednosti i udobnosti za vozače. Ažurirani hardver i softver rade neprimetno kako bi analizirali okruženje, obezbeđujući obaveštenja u realnom vremenu o približavanju vozila ili promenama trake.

Pored revolucionarnih bezbednosnih karakteristika, Verge motocikli nastavljaju da daju prioritet bezbednosti vozača kroz svoj dizajn. Sa niskim centrom gravitacije, Verge nudi poboljšanu kontrolu, čineći iskustvo vožnje ne samo uzbudljivim već i znatno bezbednijim. Ovaj fokus na bezbednost ide ruku pod ruku sa standardnim funkcijama kao što su kontrola proklizavanja i ABS kočnice.

Posvećenost kompanije Verge inovacijama seže dalje od nadogradnje hardvera. Softver i platforma za inteligenciju Starmatter, predstavljena u novembru, obuhvata automatska ažuriranja bežičnim putem, senzorsku tehnologiju, veštačku inteligenciju i Human-Machine Interface (HMI). Platforma je sada kompletirana sa dodatkom Starmatter Vision, dodatno učvršćujući poziciju Verge kao lidera u industriji u tehnološkom napretku.

Ekrani Verge TS Ultra takođe su pretrpeli značajnu transformaciju. Otkrivanje Starmatter Dash ekrana i korisničkog interfejsa predstavlja revolucionarni iskorak u načinu na koji vozači komuniciraju sa svojim motociklima. Ovaj intuitivni interfejs pojednostavljuje upravljanje osnovnim funkcijama, pruža pravovremena upozorenja o potencijalnim opasnostima, pa čak i prikazuje sliku sa zadnje kamere kada se aktiviraju pokazivači pravca.

Svet će prvi put videti osvežene Verge TS Ultra i Starmatter Vision na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu od 9. do 12. januara 2024. Poboljšani motocikl neprimetno zamenjuje svog prethodnika, obezbeđujući nesmetan prelaz za kupce koji su već naručili, jer će automatski dobiti svoje motocikle opremljene najnovijim funkcijama.

 

Luxury Experience