Usudite se da budete smeli - novi Ducati Diavel V4

U Diavel filozofiji, motor je tačka uporišta oko koje se sve vrti: performanse, karakter i stil.

Zbog toga su Ducati dizajneri počeli sa V4 Granturismo, čineći ga zvezdom svih elemenata dizajna, sa mehanikom koja je istaknuta kao glavna karakteristika.

Sportski kruzer postoji već više od jedne decenije, tokom koje ga je Ducati stalno ažurirao kako bi ostao relevantan na ovom hiperkonkurentnom tržištu. Međutim, najnovija iteracija sportskog, predimenzioniranog i elegantnog motocikla u isto vreme, sposobna je da privuče pažnju u bilo kom kontekstu.

Najveća promena dolazi u obliku novog pogonskog sklopa - stari V-Twin od 1.262 kubika sa odlazećeg Diavela 1260 zamenjen je sa V4 Granturismo motorom od 1.158 kubika. Motor je podešen da proizvodi 168 konjskih snaga i 126 Nm. Pored toga, V4 dobija tehnologiju deaktivacije cilindra koja može da isključi zadnja dva cilindra kako bi se smanjila potrošnja goriva i grejanje.

Novi Ducati Diavel je takođe odbacio čelični trelis ram prethodne generacije i sada ima aluminijumsku monokok šasiju, koja je pomogla italijanskom mega kruzeru da izgubi oko 13 kg težine. Motocikl dolazi opremljen 5,0-inčnim TFT ekranom sa Bluetooth-om, dinamičkim indikatorima, tempomatom, kontrolom pokretanja, šestoosnim IMU-om, kontrolom proklizavanja i kontrolom točkova.

Ducati je takođe značajno ažurirao dizajn Diavel motocikla. Iako je nova iteracija još uvek nepogrešivo Diavel, dobija nova LED prednja svetla u obliku slova C, dok je zadnje svetlo sada niz malih LED svetala ispod repnog dela. Štaviše, dobija dvobojne legure sa efektom dijamantskog reza i četvoroizlaznog izduvnog sistema.

Ducati Diavel V4 će biti dostupan u dve boje: Ducati Red i Thrilling Black. Što se tiče cena, Ducati Diavel V4 za 2023. ima početnu cenu od 26.695 dolara.

Luxury Experience