Unikatni Yamaha XSR 700 Hommage

Tokom proteklih nekoliko godina, francuski studio koji se bavi izradom motora po meri, George Woodman Garage, uspeo je da se proslavi u čitavom svetu…

Oni su svoju reputaciju zaradili kreirajući veličanstvene projekte na dva točka sa drvenim panelima, koji su postali njihova posetnica. Najnoviji projekat na kom su radili predstavlja sasvim personalizovani trkački motor koji koristi Yamaha XSR 700 kao bazu i poseduje izobilje drvenih detalja. Ovo nije prvi put da George Woodman, čije je pravo ime Sebastijen Valjergez kreira XSR 700 po meri, uz pomoć svojih slavnih detalja. Pre tri godine, ova radionica je odabrana od strane Yamaha brenda kako bi predstavljala Francusku na prestižnom Yard Build 2017 takmičenju. Rezultat je bio predivni Hanko Custom. Najnoviji projekat poneo je naziv Hommage, a poseduje zaista interesantni dizajn.

Glavni akcenat Hommage modela jesu predivni drveni detalji, inspirisani starim trkačkim modelima, a napravljeni su od brezovog drveta. Pored toga, oni su na sebi poneli sloj fiberglasa i lepka koji su im dodali stabilnost, dok se upravo taj proces koristi za izradu drvenih dasaka za surf.

Ukoliko pogledate malo bolje, videćete da su svi drveni detalji izrađeni od malenih traka koje su pažljivo sastavljene i oblikovane. Svaki od njih je potom finiširan ručno, kako bi rezultati bili optimalni. Ostatak motora dobio je sjajni crni izgled sa zlatnim akcentima koji odgovaraju boji poliranog drveta.

Motor po meri je dobio i unapređenje performansi, poput zadnjeg seta koji potpisuje Gills, Rizoma rezervoara, Xrace izduvnog sistema, KN filtera i Ohlins viljuške i amortizera. Sedište je dekorisano ručno šivenom kožom, a takođe je akcentovano drvenim panelom.

Na kraju, moramo naglasiti činjenicu da je ovaj motor osmišljen kao unikat, a da se može kupiti i dostaviti bilo gde u svetu. Za cenu, posetite zvanični sajt radionice.

Luxury Experience