Unikatni 1980 BMW R100 RS

Upoznajte Good Ghost, veličanstveni motor pravljen po meri, koji je nastao na osnovu 1980 BMW R100 RS, kao delo Dirka Oelerkinga iz Kingston Customs radionice…

Ovaj motor, sa dozom stimpank stila, predstavlja treći deo Oerlekingove Phantom serije, koja je otpočela sa White Phantom modelom pre četiri godine, a praćena je uglađenijim i prefinjenijim Black Phantom. Za razliku od prethodna dva Phantom modela, Good Ghost ima interesantni, uglađeni old-school izgled, sa oblogom čitavog tela koja pokriva oba točka, sa ikoničnim BMW boxer-twin motorom koji izviruje i čitavoj priči daje dozu magije. Paneli tela su ručno oblikovani od aluminijuma, tako da izgledaju kao odora jednog duha, po čemu je ovaj model i dobio svoje ime.

U pravoj Kingston Custom modi, nikakve promene nisu napravljene na originalnoj šasiji BMW R100 RS modela. Prednji deo ima jedan far koji se savršeno uklapa sa telom, zajedno sa čuvenom BMW bubrežastom rešetkom. Još jedan unikatni element dizajna je kožno sedište motora, koje se proteže od upravljača do repa, a u sebi sadrži i sve meračke instrumente.

Ipak, zvog ovog dizajnerskog elementa, rezervoar je morao biti prilagođen, pa je Dirk proizveo malu ćeliju koja se nalazi iza transmisije i poseduje dodatnu spoljnu pumpu. Ovaj motor ima i dosta skladišnog prostora, jer se njegovo sedište podiže i otkriva pregradu za flašu vina i čaše, dok su vadičep i dodatna svećica uredno spakovani u mehanizmu za otvaranje.

Sa obe strane sedišta se nalaze dva džepa, pri čemu se u jednom nalazi komplet alata, a drugi krije srebrni pribor za jelo, star sto godina. Unikatni motor je naručio Haas Moto muzej u Dalasu, gde će biti izložen. Pre nekoliko meseci, ovaj muzej je dodao unikatni elektirčni motor nazvan 2029 svojoj kolekciji, koji je delo Fuller Moto, a predstavlja moderno izdanje 1929 Majestic modela.