Triumph lansira motor u čast Stiva Mekvina

Stiv Mekvin oduvek je gajio ljubav prema Triumph motorima, a po svemu sudeći, to osećanje je bilo obostrano…

Britanski brend motora upravo je predstavio drugi model inspirisan čuvenim glumcem, ekskluzivni Scrambler 1200 Steve McQueen Edition. Baziran na vrhunskoj XE varijanti motora, dvotočkaš ograničenog izdanja dobio je liveriju i aksesoare inspirisane Triumph modelom kog je Mekvin vozio u jednom od najslavnijih filmova ikada, The Great Escape.

Zahvaljujući glavnim ulogama u filmovima kao što su Bullit i Le Mans, Mekvinova ljubav prema brzini je naširoko poznata, kako među ljubiteljima filmova, tako i među ljubiteljima motora i automobila. Njegova ljubav nije bila usmerena samo vozilima na četiri točka, jer je glumac posebno obožavao svoj 1938 Triumph 5T Speed Twin 500. Takođe, vozio je jedan od TR6 modela u čuvenoj sceni skoka u The Great Escape, a ta vratolomija i dalje se smatra jednom od najboljih ikada uhvaćenim kamerom, šezdeset godina kasnije.

Ono što zaista Steve McQueen Edition izdvaja od drugih jeste njegova unikatna šema boja i aksesoari. Rezervoar je finiširan bogatom nijansom Competititon Green inspirisanom čuvenim TR6, sa ručno oslikanim zlatnim štraftama, brušenim naslonima za kolena i nalepnicama koje nas asociraju na eru šezdesetih. Drugi ekskluzivni detalji uključuju prednji i zadnji branik iste boje, braon kožno sedište, masku hladnjaka i potpis čuvene filmske zvezde.

Ostatak motora praktično je identičan Scrambler 1200 XE modelu, a za to postoji valjan razloga – vrhunska varijanta je jednostavno sjajna sama po sebi, sadržeći tečno hlađeni 1.200 paralelni twn motor, šestostepeni prenos, cevasti čelični ram sa detaljima od aluminijuma, prilagodivu Showa viljušku od 47 mm, Ohlins zadnji amortizer sa twin oprugama i Brembo kočnice. Verovatno bi baš takav motor i sam Stiv Mekvin obožavao.

Scrambler 1200 Steve McQueen je dostupan kod autorizovanih prodavaca Triumph brenda, dok je ograničen na samo 1.000 komada. Početna cena ovog motora iznosi 16.400 dolara, što je samo 1.000 dolara više u odnosu na originalni Scrambler XE.

 

Luxury Experience