Savršeni električni motor za gradske bajkere

Ukoliko ste strastveni ljubitelj motora i u potrazi ste za ekološkim načinom da se prevozite po gradu, najnovija Urbet ponuda možda će odgovoriti na sve vaše potrebe…

Nazvan Urbet Ego, ovaj motor je najinteresantniji skuter sveta, a predstavlja električni moped sa zaobljenim, monolitnim telom, koje će definitivno privlačiti pažnju svake osobe koja ga ugleda. Kompanija koja ga proizvodi, Urbet, zapravo je start-up iz Španije, osnovan 2016.godine, a za kratke četiri godine, uspeli su da pokažu čitavom svetu da razne stvari vole da rade drugačije. Oni su želeli da dizajniraju ultimativni električni skuter za urbane potrebe, kombinujući klasični izgled mopeda, sa futurističkim café racer dizajnom.

Na taj način, rođen je Urbet Ego, unikatni električni skuter sa neobičnim monolitnim telom, kompletiran estetski razmeštenim zakivcima i interesantnom suspenzijom sa dualnim pivotirajućim ležištem. Njegov specifični oblik posebno naglašava impresivni električni motor sa efikasnim performansama i upravljanjem koje je idealno za gradski život.

Unikatni izgled motora dodatno je akcentovan uz pomoć točkova, koji deluju kao da izlaze i van okrilja tela, a povezani su delimično otvorenim podramom. Ispod svog monolitnog tela, Urbet Ego skriva električni motor od 3.000 W, koji je uparen sa litijumskom baterijom od 72 V, koja vam može ponuditi pristojan prelazni opseg od 120 kilometara po punjenju.

Baterija se može u celosti dopuniti za sedam sati, dok je maksimalna brzina skutera 90 kilometara na čas, što je, priznaćete, više nego dovoljno za gradsku vožnju. Ukoliko ste zabrinuti da vas pešaci neće čuti zbog vašeg tihog motora, znajte da ovaj model dolazi sa integrisanim zvučnikom, koji imitira tradicionalni zvuk motora.