Retro futuristički Triumph Ghost

Inspirisan očaravajućim Lotus C-01 konceptom, Triumph Ghost je motor koji vam zaustavlja puls, a delo je australijske radionice Smoked Garage…

On je napravljen na bazi 2005 Triumph Speed Triple motora, a opremljen je besprekornim sistemom hlađenja i specijalnom geometrijom rama, dok njegovo telo napravljeno od aluminijuma ostavlja nezaboravni prvi utisak.

Originalni Triumph motor koji je bio osnova ovog modela prvo je u potpunosti bio ogoljen pre nego što je nastalo ovo futurističko čudo. Prvobitni ram je malo modifikovan, dok su novi hladnjak, besprekorni far i navlake viljuške dodati kako bi ga učinili još privlačnijim.

Kako kažu momci iz radionice Smoked Garage, ovaj Triumph Ghost model je navodno ultra lagan, jer se njegovo telo sastoji od samo pet delova od aluminijuma, koji su spojeni u kreaciju koja podseća na prefinjeni primer aeronautičkog inženjeringa.

Besprekorni motor ima unikatni rep sa integrisanim LED osvetljenjem i sportsku i u isto vreme minimalističku boju koja savršeno naglašava sve njegove obline. Kada bi kojim slučajem bio opremljen motorom sa četiri cilindra, bio bi savršenstvo, zar ne?

D.Ć.