Poljska radionica kreirala unikatni Yamaha model

Poljska radionica, Eastern Spirit Garage, savladala je veštinu kreiranja café racer modela, a njihov najnoviji projekat može se smatrati savršenim primerom…

Motor je baziran na Yamaha XS650 Special modelu sa početka osamdesetih. U pitanju je verzija XS650 modela u formi choppera, koja danas nema baš tu istu, klasičnu privlačnost. “Kako bismo kreirali svoj model, tražili smo prisutpačnu bazu”, izjavio je Silvester, šef radionice. “Poštujemo nasleđe – bilo bi zaista bolno iseći predivni XS II na primer. Special model je zato bio savršeni izbor za nas. Easter Spirit je tehnički solo projekat, ali Silvesteru redovno pomažu njegov  brat Kamil i prijatelj Lukaž. Njihovi radovi su počeli ogoljevanjem XS650 modela, skidanjem zadnejg dela rama i proizvodnjom sopstvene postavke repnog sistema.

Plutajuće sedište je takođe kompletno ručno izrađeno, a poseduje elegantni sistem vešanja koje koristi amortizere mountain bike bicikle Kako bi usavršili stav ovog motora, ESG su prilagodili ugao glave setom jedinstvenih držača. Točkovi modela su zamenjeni tjuniranim šesnaesticama, koje su originalno proizvedene za Harley-Davidson Fat Boy. Ukoliko vam rezervoar deluje poznato, verovatno već pretpostavljate da je u pitanju modifikovana Yamaha Virago jedinica. Far je takođe recikliran – u pitanju je poljski 1960 WSK, koji takođe sadrži pokazivače pravca i paljenje.

ESG radionica proizvela je svoje bisage i zadnje sedište, uz jedinstvenu novu stopicu. Takođe, na ovom modelu možemo videti brojne starinske detalje koje Silvester obožava, poput šrafova, opruga i zavrtanja.

Perforirani kočioni diskovi savršeno se uklapaju sa temom motora, dok su signali skretanja pametno integrisani unutar rama. Rezervoar je obojen klasičnom sjajno crnom bojom, sa suptilnom zlatnom štraftom koja je njegov jedini akcenat. Pored ESG grafike na točkovima, ovaj motor nema preterano brendiranje – zapravo, uspeh ove radionice prvenstveno je zasnovan na Silvesterovom oštrom oku i neverovatnoj sposobnosti kreiranja perfektne siluete.