Opaki Ducati je namenski napravljen da dominira trkačkim stazama

Ducati je podigao veo sa dugo očekivanog Panigale V4 SP2 koji je predstavljen kao novi vrhunski model za super sportsku liniju proizvođača.

Opisan kao „vrhunska mašina za trkačke staze“, SP2 Panigale V4 je debitovao na poslednjoj svetskoj premijeri kao novitet iz linije za 2022., mada se tehnički radi o mašini za proizvodnu 2023. godinu. Numerisani serijski proizvodni model je nastavak Ducati Panigale V4 SP koji je lansiran 2020. godine sa komponentama i performansama fokusiranim na stazu.

Sa novim SP2, Ducati je dodatno unapredio paket dodavanjem brojnih nadogradnji koje imaju za cilj da izvuku još više performansi u kidanju asfalta na trkačkoj stazi.

Novi Panigale V4 SP2 i dalje pokreće isti motor Desmosedici Stradale V4 od 1.103cc izveden iz MotoGP-a koji je koristio njegov prethodnik. Motor je podešen da proizvodi 210 konjskih snaga. Opaki dvotočkaš sada teži samo 195 kg što mu daje zaista impresivan odnos snage i težine.

Međutim, ako želite da se približite performansama Ducati MotoGP motocikala, brend će ponuditi komplet za staze koji je uključen u MSRP. Komplet sadrži aluminijumske poklopce za blokiranje retrovizora, brisanje registarske tablice, otvoreni poklopac kvačila od karbona i novi trkački auspuh Ducati Performance od punog titanijuma koji je razvio Akrapovič.

Štaviše, SP2 dobija ultra-napredan paket pomoći za vozača, što ga čini jednom od najsofisticiranijih mašina na dva točka koje se novcem mogu kupiti.

Što se tiče dizajna i stila, SP2 ne izgleda mnogo drugačije od svog prethodnika. Međutim, model ograničene proizvodnje nosi specijalnu mat crnu „Winter Test“ liveriju inspirisanu Ducati fabričkim trkačkim motociklima tokom testiranja pred sezonu.

Ducati Panigale V4 SP2  će biti dostupan u ograničenom broju od 1000 primeraka i prodavaće se od sredine 2022. godine po ceni od 39.500 evra.

Luxury Experience