Novi Harley-Davidson Highway King oživljava duh 1960-ih

Novi Harley-Davidson Highway King, najlepši motocikl za putovanja, vraća se svom klasičnom izgledu i priprema se da ponovo osvoji autoputeve.

Još 1960-ih i ranih 1970-ih, Harley-Davidson je bio jedini izbor za V-Twin motore na otvorenom putu u svetu. U to vreme, svako ko je želeo takvu mašinu obično je birao luksuzni FLH Electra Glide, koji je pokretao ogromni (za to vreme) V-twin od 60 ks i imao jedno kožno sedište, kao i karakteristične bele tvrde bočne „torbe“ od fiberglasa.

"Kralj rokenrola", Elvis Prisli, takođe je posedovao jedan, dajući ovom modelu legendarnu dimenziju. Sada će fanovi Harley-Davidson brenda ponovo moći da se voze na kultnom modelu, u novoj, modernoj verziji inspirisanoj prošlošću. 

Novi Harley-Davidson Highway King sada se pridružuje kolekciji Harley-Davidson Icon. Electra Glide Highway King iz 2023. ostaje veran starom receptu, koristeći kultnu mašinu iz vremena slave kompanije — u ovom slučaju, Electra Glide iz 1968. — i dopunjujući je modernim detaljima koji uključuju stvari poput modernog pogona Milwaukee-Eight 114 i čitav niz elektronskih pomagala. Prepun je nostalgičnih detalja, uključujući čelične felne sa žičanim kracima, bele gume, vetrobran koji se može ukloniti, jedno sedište i pažljivo odabranu šemu boja. Tu je i poklopac filtera za vazduh ventilatora i Electra Glide nalepnica na prednjem blatobranu.

„U svoje vreme ovo je bio zaista luksuzan motocikl“, rekao je Bred Ričards, potpredsednik dizajna i kreativni direktor Harley-Davidson kompanije. „Boje koje smo odabrali za model Highway King podsećaju na originalne opcije boja koje su ponuđene 1968. Tada su dodaci za sedišta od fiberglasa bili u ponudi samo u beloj boji, tako da smo isto uradili i za 2023. Rezultat je potpuno moderan motocikl sa nepogrešivim old school detaljima.“

U međuvremenu, Harley je ostao sa starom tehnologijom sa Highway Kingom, tako da nema digitalnog displeja na vidiku. Što se cene tiče, kompanija kaže da će se novi model prodavati po ceni od 26.999 dolara - iznos koji neće sprečiti prave fanove da ga učine svojim.

Luxury Experience