Novi BMW električni skuter dolazi sa besplatnom daskom za surfovanje

Nova verzija električnog skutera CE 04 je saradnja između BMW Motorrad i Vagabund Moto i namenjena je mlađim vozačima. Ima čak i odgovarajuću dasku za surfovanje, koju je dizajnirala kompanija NOA.

BMW Motorrad je upravo predstavio novu verziju električnog skutera CE 04. Odeljenje za motocikle nemačkog brenda udružilo se sa ljudima iz Vagabund Moto kompanije kako bi kreirali elegantan prilagođeni izgled e-skutera namenjenog mlađim vozačima.

Novi BMW CE 04 Vagabund Moto koncept možda nije drastično odstupanje od originalnog dvotočkaša predstavljenog 2021. godine, ali pokazuje kako se svestrani motocikl lako može prilagoditi da podrži sportski način života.

"Nismo ponovo izmislili točak, ali smo ponovo pogledali njegovu upotrebu“, rekao je osnivač i izvršni direktor kompanije Vagabund Moto, Pol Bušar. „Ono što smo stvorili rezultat je sinergije funkcionalnosti i estetike na način koji je pogodan za svakodnevnu upotrebu.“

U tom cilju, gradski skuter je dobio novu šemu boja bele, tamnozelene, bež i crne, sa odgovarajućim indikatorskim svetlima kako bi se istakao njegov mladalački karakter.

Skuter je takođe opremljen čvrstom Peli futrolom za veći prostor za skladištenje i novim bočnim stalkom za smeštaj odgovarajuće daske za surfovanje koju je dizajnirao brend NOA. „Daska za surfovanje nije samo deo sportske opreme. To je takođe konceptualna metafora za održivi urbani stil života“, dodaje šef BMW Motorrad, Oliver Balzer.

Održivost je možda najveća prednost CE 04. Električni motor je povezan sa baterijom od 8,9 kWh koja može da proizvede do 42 KS. Skuter može da ubrza od nule do 50 km/h za samo 2,6 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 120 km/h.

BMW tvrdi da CE 04 nudi 129 km dometa po punjenju, što je dovoljno da vas od grada do plaže odvede bez emisija. Pored toga, baterija se može napuniti od nula do 80% za samo 65 minuta. Dostupan je i brzi punjač koji će to učiniti za 45 minuta. Alternativno, možete spojiti skuter na klasičnu utičnicu, ali ćete morati da sačekate oko četiri sata da se potpuno napuni.

Još nije jasno da li BMW planira da ovaj model izbaci na tržište, jer nema informacija o cenama i dostupnosti. Međutim, prema sajtu BMW Motorrad, obični BMV CE 04 za 2022. košta 12.790 evra, tako da uvek možete kupiti ovaj i napraviti sopstvene modifikacije.

Luxury Experience