Nmoto transformisao moderni BMW C400X u zadivljujući retro skuter

Teško je poverovati da je ovaj prelepi skuter sa zaobljenim dizajnom inspirisan slavnim danima predratne vožnje, potpuno moderan BMW C400X.

Skuter u retro stilu kreirala je prodavnica u Južnoj Floridi po imenu NMoto. Nazvan „Golden Age“ predivan dvotočkaš predstavljen je u formi koncepta prošle godine i konačno je pušten u proizvodnju.

Izvršni direktor kompanije NMoto Aleks Niznik kaže da „Golden Age“ potiče iz „mirnih dana predratnog automobilizma — kada je prevoz bio jednak brzini, stilu i veštini“.

Dizajn retro skutera „Golden Age“ je direktno inspirisan čuvenim Hendersonovim specijalom koji je 1936. godine napravio entuzijasta Art Decoa, Rej Kortni. Aerodinamično telo skutera je u potpunoj suprotnosti sa stilom BMW C400X. Umesto oštrih linija „Golden Age“ ima zaobljene panele. Vrhunac dizajna je njegova masivna rešetka na prednjoj strani koja se proteže sve od jednog fara skoro do zemlje. Karoserija takođe skriva točkove – još jednu tipičnu karakteristiku stila iz predratne ere. Sedište je prersvučeno kožom sa dijamantskim uzorkom.

Kako navode u kompaniji, komplet se sastoji od devetodelnog paketa napravljenog od ugljeničnih vlakana, prednjeg i zadnjeg podrama i delova za izmeštanje izduvnog sistema. Komplet takođe uključuje sve rešetke, bočne lajsne, ukrasne delove i „Golden Age“ logotipe.

Prodavnica planira da napravi 100 kompleta „Golden Age“ i biće dostupni po ceni od 9.990 dolara.

Luxury Experience