Nestvarni Lazareth LM 847 motor

Kada bi Betmen postojao, sigurno bi vozio ovakav motor...

Do sada ste se verovatno navikli da vam s vremena na vreme predstavimo neke motore koji zaista izgledaju neverovatno i zastrašujuće, ali na motor kakav je Lazareth LM 847 još uvek nismo naleteli. Ova „zver“ je zaista impresivnog izgleda i poručuje nam da je sila sa kojom se ne smete kačiti.

Dizajn ovog motora je prilično interesantan i teško ga je rečima opisati. Veoma je dugačak i ima spotsku liniju koja od vozača zahteva da „legne“ na ovaj motor kako bi mogao da upravlja njime. Volan je nizak, ravan i vrlo jednostavnog dizajna pa nas pomalo podseća i na volan od bicikla. Iako izgleda kao dvotočkaš, ovaj motor zapravo poseduje 2 para od po 2 točka koji se nalaze na prednjim i zadnjim viljuškama. To doprinosi da on bude neverovatno stabilan i da pruži veću bezbednost i sigurnost pri većim brzinama.

Izduvna grana je smeštena na vrlo neobično mesto koje nije uobičajno za motore i nalazi se između prednje i zadnje viljuške.

Međutim, ono što nas najviše impresionira kod ovog vozila je motor koji se nalazi u središtu. Masivni V8 motor sa 32 ventila je srce ove zveri i proizvodi 470 konjskih snaga, što je zaista neverovatno. Iako ubrzanje i maksimalna brzina još uvek nisu objavljeni, pretpostavljamo da će ovo biti jedan pakleno brz motor koji će se retko gde moći voziti maksimalnom brzinom.

Činjenica koja nas je veoma iznenadila je to da ovaj motor nije automatik, ali ima samo jednu brzinu, što znači da nećete morati da menjate brzine tokom vožnje, već čete čitavu sangu regulisati uz pomoć ručice na volanu.

Cena ovog „čudovišta“ biće 217.000 dolara.

V.P.