Naši snovi su se ostvarili - predstavljen prvi Lamborghini motor

Pre samo nekoliko nedelja, automobilski dizajner Al Yasid, predstavio je koncept dizajna za Lamborghini motor baziran na Ducati Diavelu…

Ono što nam je delovalo kao divlja ideja postalo je stvarnost, jer je Lamborghini brend upravo objavio da zaista sarađuje sa Ducati kompanijom kako bi konstruisali motor ograničenog izdanja. I čik pogodite? Lamborghini motor je zaista konstruisan na osnovi u formi Ducati Diavel 1260, što je slično konceptu koji je al Yasid osmislio. Ipak, svim sličnostima je tu kraj. Ograničeno izdanje 1260 Diavel Lamborghini tematski je fokusirano na skoro predstavljeni Sian FKP 37, koji deli dosta dizajnerskih momenata sa hibridnim superautomobilom. Kako kažu iz Lamborghini brenda, “ovaj projekat koristi ključne koncepte Sian FKP 37 i prenosi ih u svet motora, redizajnirajući komponente koje najviše karakterišu Diavel”.

“Kreirajući Diavel inspirisan Sain modelom, proslavljamo vrednosti koje delimo sa Lamborghini brendom. Mi smo Italijani, sport i dizajn su uvek deo naših kreacija. Diavel 1260 Lamborghini je dizajniiran koristeći isti stilski jezik koji karakteriše super-sportski automobil, pa smo zato redizajnirali elemente koji najviše opisuju naš brend”, izjavio je Andrea Feraresi, direktor Centro Stile Ducati.

Počevši od šeme boja, Lamborghini motor nosi istu Verde Gea nijansu, kao i superautomobil. On je takođe dobio nove točkove finiširane zlatom za ovo specijalno dizanje, sa dizajnom koji je inspirisan točkovima Sian modela. Drugi specijalni detalji uključuju usisnike vazduha, navlake hladnjaka i izduvne grane, blatobrane, ram za far, a svi su kreirani od karbona. Pored Lamborghini oznaka na motoru, Ducati je takođe dobio 63 nalepnice, kao omaž godini osnivanja slavne auto kuće.

Mehanički gledano, 1260 Diavel Lamborghini je identičan regularnom modelu, pa ga pokreće isti 1262cc Testastretta L-twin motor koji izbacuje 162 konjske snage. Samo 630 numerisanih modela ovog motora će biti proizvedeno, a njihova cena kreće od 31.995 dolara.