MV Agusta Rush 1000 konačno stiže

Neverovatni MV Agusta Rush 1000 koji je debitovao u formi koncepta tokom EICMA 2019 događaja, konačno je spreman za proizvodnju…

Samo Trista jedinica ovog hyper-naked modela će biti kreirano, što ga naravno čini veoma ekskluzivnim i poželjnim proizvodom. Model ograničenog izdanja baziran je na regularnom Brutale 1000RR i deli dosta komponenti i dizajna sa Brutale Serie Oro. Hyper-naked sadrži isti DOHC motor sa 998 cc i četiri cilindra, koji se nalazi u regularnoj varijanti.

Motor proizvodnji 208 konjskih snaga, što može biti podignuto do 212 KS uz pomoć trkačkih kompleta koji uključuju SC Project izduvnu granu i ECU remapiranje. MV Agusta brend tvrdi da je maksimalna brzina ovog modela veća od 300 kmh.

Estetske promene koje ga odvajaju od regularnog Brutale 1000RR uključuju detalje poput specijalno dizajniranog fara, prednjeg točka i minimalističkog zadnjeg podrama. Drugačija zadnja sekcija takođe je dobila integrisani zaboljeni far, dok je sam model dobio više aerodinamike specijalnim elementima.

Pored toga, Rush 1000 dolazi sa sveobuhvatnim kompletom elektronike, koji uključuje kontrolni sistem kretanja, kontrolu točkova, osam nivoa kontrole trakcije i bi-direkcioni brzi menjač. Timur Sardarov, CEO MV Agusta brenda, izjavio je: “Sa proizvodnjom ovog modela koja kreće u junu, na pravom smo putu i u skladu sa našim petogodišnjim planom koji smo skoro najavili. Takođe, planiramo da proširimo naše poslovanje u nove segmente i tržišta, nastavljajući naravno sa proizvodnjom ekskluzivnih modela, koji su verni našem nasleđu, eleganciji, performansama i visokoh tehnologiji”.

Prema najavama, MV Agusta Rush 1000 će vas koštati 34.000 dolara, a knjiga porudžbina je već sada otvorena.