MV Agusta predstavlja motor inspirisan Alpine A110 modelom

Za svoju novu kolekciju Superveloce 75 Anniversario, italijanski proizvođač motocikala MV Agusta, predstavio je još jedno ograničeno izdanje modela...

Ovoga puta, kreirani u saradnji sa francuskim brendom sportskih automobila Alpine, novi modeli MV Agusta Superveloce Alpine linije inspiraciju za svoje dizajnerske elemente duguju A110 modelima francuskog proizvođača i biće ograničeni na svega 110 primeraka širom sveta. U ponudu je uključen novi Euro 5 kompatibilni agregat sa 798 cc i tri cilindra u liniji, dok iz brenda tvrde da će Superveloce Alpine stvarati 147 ks pri 13.000 rotacija u minuti, zajedno sa 86,7 Nm obrtnog momenta pri 10.000 rpm.

Opremljen metalik plavom Alpine/Ago Silver liverijom, Superveloce Alpine dobio je blago revidirane viljuške i amortizaciju, karbonske usisnike vazduha i novi izduvni prigušivač italijanskog brenda Arrow. Dodatno, šasija je potpuno redizajnirana radi veće torzione i uzdužne snage na samoj bazi Superveloce motocikla, doprinoseći boljoj stabilnosti u samoj sredini krivina.

Uz novi model debituje i potpuno novi paket elektronike, koji uključuje sistem kontrole proklizavanja, unutar algoritma za kontrolu vuče, što predstavlja sličnu postavku koju možemo videti i kod motocikala kompanije Ducati. Elektronika kojom upravlja interna merna jedinica sa šest osa, kompanije Continental, poseduje i softver za praćenje podizanja prednjeg točka, kontrolu starta i novu aplikaciju koja dozvoljava targetovano GPS prikupljanje podataka o gasu, poziciji menjača, brzini, nagibu i uglu istog, kao i standardnu navigaciju kada je motocikl uparen sa pametnim telefonom.

Pošto je ovde reč o još jednom ograničenom izdanju kompanije MV Agusta, svaki Superveloce Alpine motocikl posedovaće svoj lični serijski broj, kožom akcentovan rezervoar sa ugraviranom oznakom brenda Alpine i alkantara sedište.

Kompanija MV Agusta USA bi tek trebalo da objavi konačnu cenu svojih novih Superveloce Alpine modela, kao i njihovu dostupnost, ali pošto su novinske agencije dobile zvanične fotografije prve jedinice u Severnoj Americi, onda uskoro možemo očekivati i njegove prve javne test vožnje.