Moderan i siguran sa odličnim dometom: novi Mercedes-AMG E-skuter

Do kraja ove decenije, Mercedes-Benz je postavio cilj da u potpunosti pređe na električna vozila kao deo svoje strategije „samo na električni pogon“, demonstrirajući jasnu posvećenost budućnosti bez emisija.

Pored toga, kompanija je posvećena uvođenju inovativnih rešenja za mobilnost koja će značajno poboljšati kvalitet života u urbanim sredinama. Da bi zadovoljio potrebe transporta, Mercedes-Benz se sprema da lansira Mercedes-AMG E-skuter, rešenje sa nultom emisijom. Ovaj vrhunski skuter nudi izuzetnu kombinaciju performansi, proširenog dometa i bezbednosti, dok se može pohvaliti visokokvalitetnim komponentama i sportskom elegancijom.

Obučen u elegantnu mat crnu završnu obradu, ovaj e-skuter se izdvaja od ostalih. Opremljen električnim motorom od 500 vati, pruža impresivno ubrzanje, omogućavajući vozačima da dostignu brzinu do 20 km/h za kratko vreme. Za rezliku od drugih e-skutera, Mercedes-AMG E-skuter ima okretnu ručku za gas, pružajući vozačima intuitivan i precizan mehanizam za kontrolu. Ovo poboljšava celokupno iskustvo vožnje i dodaje dodatni nivo uživanja svakom putovanju.

Sa svojom snažnom baterijom, e-skuter nudi impresivan domet do 40 kilometara što ga čini idealnim za navigaciju užurbanim gradskim saobraćajem, osiguravajući nesmetano i udobno putovanje sve do vašeg praga.

Novi Mercedes-AMG E-skuter obezbeđuje sigurnu i stabilnu vožnju sa svojim širokim podnožjem sa premazom protiv klizanja, garantujući čvrst i siguran stav na dve noge. Dodatno svojoj privlačnosti, podnožje pokazuje legendarne AMG rombove, dodatno poboljšavajući vizuelni identitet skutera. Opremljen robusnim gumenim točkovima prečnika 20 cm i podesivim vešanjem napred i pozadi, e-skuter bez napora klizi preko neravnih površina, pružajući glatku i udobnu vožnju.

Za dodatnu udobnost, ergonomski oblikovani upravljač nudi teleskopsku funkciju, omogućavajući vozačima da prilagode skuter svojim željama. I desni i levi upravljač ponosno prikazuju AMG logo, dodajući dašak sofisticiranosti.

Da bi se obezbedila bezbednost u gradskom saobraćaju, integrisano zvono upozorava pešake i druge vozače na prisustvo e-skutera. Pored toga, centralno pozicioniran ekran pruža bitne informacije kao što su brzina, nivo baterije i režim vožnje. Harmoničan dizajn upotpunjuje Mercedes zvezda postavljena ispod prednjeg svetla, pokazujući pažnju na detalje.

Kočioni sistem Mercedes-AMG E-skutera nudi više opcija za snagu zaustavljanja. Može se kočiti pomoću elektromotorne kočnice na okretnoj ručki, doboš kočnice koja se nalazi pozadi ili nožne kočnice na blatobranu. Štaviše, okretanje ručke napred aktivira sistem kinetičke rekuperacije, koji ne samo da obezbeđuje kočenje već i regeneriše bateriju, povećavajući ukupnu efikasnost. Vožnju po mraku omogućavaju svetla postavljena napred i pozadi, zajedno sa reflektorima sa strane, koji osiguravaju vidljivost i bezbednost u svakom trenutku.

Novi e-skuter nudi praktično i povezano iskustvo sa svojom integracijom sa Micro aplikacijom. Putem Bluetooth® povezivanja, e-skuter se može povezati sa pametnim telefonom, koji se može bezbedno montirati na upravljač pomoću namenskog držača. Micro App pruža vozačima dragocene informacije kao što su brzina, pređena udaljenost, vreme putovanja i status napunjenosti baterije. Pored toga, integrisani navigacioni sistem na ekranu vodi vozače najkraćim putem do njihovog odredišta. Štaviše, aplikacija omogućava direktnu kontrolu nad različitim funkcijama e-skutera, uključujući svetla i režime vožnje.

Skuter ima mehanizam za preklapanje koji je jednostavan za korišćenje, a ova mogućnost kompaktnog sklapanja omogućava da skuter lako stane u male prtljažnike automobila, što ga čini lako prenosivim. Štaviše, njegova lagana konstrukcija, teška samo 14,7 kg, doprinosi njegovoj praktičnosti, omogućavajući korisnicima da ga ponesu sa sobom u različitim oblicima javnog prevoza.

Ove karakteristike ga čine idealnim načinom prevoza za gradske stanovnike, one koji putuju na posao, pa čak i one koji putuju na veće udaljenosti.

Luxury Experience